курс долара

Курс долара цікавить будь-якого фінансиста в будь-якій країні світу, тому що саме ця валюта має найбільший вплив на світову економіку, а також на динаміку інших грошових одиниць. Положення долара мінливе, і для правильного прогнозування його руху і отримання можливості на ньому заробити потрібно знати фактори впливу, що визначають вартість американської валюти. Якщо вас цыкавить ціна долара Луцьк пропонує його за зовсім іншими цінами, ніж, припустим, Одеса.

Від чого залежить курс долара

Основний вплив на курс долара на міжнародному ринку традиційно роблять макроекономічні індикатори, а також грошово-кредитна політика, яку проводить американський регулятор - ФРС (Federal Reserve System, FED). При цьому долар, поряд з євро, є провідною резервною валютою світу, і на його курс зорієнтоване велика кількість країн, які тримають частину своїх валютних резервів в американській валюті. Такий статус USD не передбачає раптового подорожчання або здешевлення і є ознакою високої стійкості його курсу.

ФРС США і подвійні долари

Отже, долар - це міжнародна грошова одиниця, 80% всіх переказів проводятся саме в доларах. Федеральна резервна система США є монополістом з випуску "зелених папірців". Це така напівприватна / напівдержавна організація, яка випускає долари. І розходяться вони по всьому світу. Доларів випускається в рази більше ніж продукції в США, це пов'язано з тим, що треба "годувати" американців. І, як ви знаєте, коли обсяг випуску грошової маси, що перебуває в обороті перевищує сумарну вартість всієї продукції, то відбувається інфляція, проте в США інфляція не відбувається, тому що вони "позбавляються" від доларів.

Випускаються два типи доларів:

  • для внутрішнього обігу;
  • для експорту в інші країни.

Останній тип позначається особливим способом (водяні знаки, коди і інші відмінності, не видимі простій людині. Як тільки такі мічені долари потрапляють назад в США, в банках та інших кредитних організаціях виявляють їх і відправляють "туди, звідки вони прийшли". Інакше в країні буде надлишок доларів і почнеться інфляція.

Ось такі розумні американці. Все роблять для себе. І годують весь світ нічим не забезпеченими папірцями, натомість справжньої продукції. Залишається лише додати слова відомого громадського діяча і банкіра 18 століття Ротшильда:

"Дайте мені контроль над випуском грошей в державі і мені плювати буде на тих, хто буде писати його закони".