Сфера будівництва не обходиться без техніки спеціального призначення, особливо це стосується масштабного зведення будівель і споруд. При цьому вся будівельна техніка ділиться на окремі категорії, які поєднує можливість оренди в компанії "НВІ Україна" на сайті.

  • землерийна;
  • підйомна;
  • для замішування бетону;
  • вантажна (для доставки будматеріалів) і так далі.

Екскаватори і бульдозери

Це землерийні машини, без яких не обходиться жодне масштабне будівництво. Додатково така спецтехніка може оснащуватися навісним обладнанням, які розширюють її функціональні можливості. За допомогою екскаватора створюють траншеї і котловани, необхідні для створення фундаменту. Бульдозер використовується для переміщення грунту і розрівнювання території.

Екскаватори бувають колісними і гусеничними, за принципом роботи така спецтехніка ділиться на циклічну і безперервну. Головний робочий орган екскаватора - це ківш, який представляє собою зворотну або пряму лопату. В гідротехнічному будівництві може використовуватися драглайн. Існують також екскаватори-гібриди. Вони відрізняються високою функціональністю і можуть мати додаткове навісне обладнання, наприклад, гідравлічний молот, бур або спеціальний захоплення грейферного типу.

Бульдозери також є незамінною технікою на будмайданчику. Вони необхідні для видалення грунту і його переміщення на відстань, що не перевищує 200 м. Використовується дана спецтехніка і для створення піщано-гравійної подушки. Бульдозери відрізняються простотою експлуатації і високою ефективністю. Відвал у бульдозера може бути поворотним або звичайним. Існує кілька класів даної спецтехніки в залежності від тягового зусилля.

Будівельні крани

На невеликих будівельних майданчиках можна обійтися звичайним автокраном, який відрізняється мобільністю і високою маневреністю. З його допомогою можна швидко зібрати або розібрати невеликі будівельні конструкції. Якщо ж будівництво масштабне, то може знадобитися баштовий кран. Підйом вантажу на висоту здійснюється за допомогою гаків і тросів.

Для переміщення сипучих будівельних матеріалів по будмайданчику можуть застосовуватися навантажувачі фронтального типу.

Вантажні автомобілі

До цієї категорії техніки спеціального призначення відносяться самоскиди, основним завданням яких є доставка і вивантаження сипучих матеріалів (щебеню, піску і так далі). Також самоскидами можуть вивозити і будівельне сміття.

Бетономішалка - це спеціальна техніка, без якої не обходиться практично жодне будівництво. Вона необхідна для створення фундаменту, а також при зведенні стін з цегли. Бувають мобільні і стаціонарні бетономішалки. Продуктивність у них також буває різна.