Що потрібно враховувати при виборі матеріалу для підлоги? Перш за все, довговічність матеріалу. Це повинен бути фактор, який визначить ваш вибір. Пам'ятайте, що підлога - це вибір на роки, її не змінюють кожні 5 років, як декор або меблі. При нормальному використанні вона повинна прослужити не менше 20 років. Тому паркетна дошка барлінек - вибір очевидний.

Ще один важливий фактор - ціна, але не варто орієнтуватися в основному на вартість покриття, тому що вона не завжди йде рука об руку з якістю. Таким чином, більш дорога підлога не завжди може бути більш міцною.

Варто провести невелике дослідження

Дізнайтеся, з яких матеріалів краще зробити підлогу, яка гарантія на продукцію і які відгуки залишають покупці. Після такого докладного дослідження можна приступити до підбору.

Наприклад, для спальні найкраще підійде паркет або ламінат. Серед важливих чинників слід виділити простоту прибирання. Кожному хотілося б, щоб за підлогою було легко доглядати, щоб на ній не було бруду, а головне, щоб вона виглядала свіжо. Тому варто перевірити, який вид матеріалу підходить для того або іншого приміщення. Визначивши всі ці фактори, можна переходити до покупки.

Давайте розглянемо два види підлогових покриттів: паркет і ламінат. Порівняємо їх ціни, перевіримо довговічність і зручність використання цих матеріалів.

Паркетна дошка

Паркет - це підлога, яка виготовляється з твердих порід дерева, таких як дуб, бук або клен. Вона виготовлена з прямокутних планок, що створюють повторювані моделі. Паркет кріпиться до основи приклеюванням. Це дороге і ексклюзивне підлогове покриття, але при гарному догляді воно може прослужити довгі роки. Люди цінують його, перш за все, за природний вигляд, унікальну структуру і колір. Якісна паркетна дошка в будь-якому інтер'єрі виглядає феноменально і привносить в квартиру теплу, затишну атмосферу. Більш того, він приємний на дотик, тому підходить для будь-якого типу квартири.

Чи можна відремонтувати таку підлогу?

Звичайно, це можливо. Паркет можна циклювати, тобто верхній пошкоджений шар можна стерти для досягнення бажаної гладкості, а потім відполірувати і покрити лаком. Таку процедуру можна проводити час від часу, але не дуже часто, тому що з кожним разом товщина дошки зменшується.

Недоліки паркету - дорожнеча матеріалу і складання. На жаль, укладання паркету трудомістке, тому це завдання варто довірити професіоналам з досвідом. Паркет також чутливий до механічних пошкоджень. Ви повинні використовувати його обережно, берегти від подряпин і тварин, якщо хочете, щоб він служив довгий час.

Ламінат

Цей матеріал в даний час є одним з найпопулярніших підлогових покриттів в світі. Справа в тому, що на ламінат ціна дуже доступна. А його якість відмінна. Шар під підкладкою забезпечує непроникність і гарантує стійкість конструкції і захист від вологи. Товстий середній шар виконаний з деревного композиту. Верхня частина ламінатної підлоги являє собою захисну поверхню і декоративний шар, який в залежності від виробничого процесу може навіть складатися з декількох шарів. Він містить спеціальні волокна целюлози, просочені смолою, що гарантує тверду, міцну поверхню з привабливим зовнішнім виглядом.

Головна перевага ламінованих панелей - простота монтажу

Процедура не вимагає втручання фахівця або спеціалізованих інструментів. Монтаж виконується швидко, і підлогу відразу після укладання готова до експлуатації. На ринку представлений широкий вибір візерунків і кольорів, тому їх можна адаптувати до будь-якого типу інтер'єру. На жаль, ламінат менш довговічний, ніж паркет. Крім того, його не можна оновлювати, шліфувати або покривати лаком. Також він відрізняється низькою звукоізоляцією. В даний час деякі панелі вже випускаються зі спеціальним звукоїзолюючим шаром, що зменшую шумове навантаження та звук кроків.