Електровелосипед - усі за та проти

Переваги та недоліки електровелосипедів

В усьому світі все більше людей користуються електровелосипеди у якості особистого транспорту, оскільки вони є екологічно чистими. До того ж у них є маса плюсів, в порівнянні з іншими способами пересування і, можливо, в майбутньому люди будуть пересуватися лише на них. Електробайк можна зібрати самостійно або купити готовий.

Плюси, якими володіють електровелосипеди:

  • дають можливість переміщатися на великі відстані;
  • заряджати акумулятор можна від простої побутової мережі;
  • на ньому можна переміщатися як на простому велосипеді, без застосування електромотора;
  • значно менше коштів іде на його утримання, ніж на автомобіль;
  • компактність;
  • непотрібність реєстрації у МРЕО.

Мінуси електровелосипедів:

  • Чимала вага, через це його важко переносити і важче крутити педалі;
  • НЕ тривалий час роботи акумулятора;
  • Висока вартість в порівнянні зі звичайними велосипедами;
  • Невелика швидкість.

Отже, у електровелосипедів є безліч плюсів на відміну від бензинових видів транспорту. Електровелосипед простий в обслуговуванні, двигун працює без шуму, він не шкодить навколишньому середовищу. Електровелосипеди можна побачити в нашій країні все частіше. Бо попит на них все зростає, тим більш, можна видрати надійню бюджетну модель.

Переваги та недоліки електровелосипедів

На що звернути увагу при виборі електровелосипеда

Спочатку слід визначитися навіщо вам електричний велосипед, як ви його збираєтеся використовувати, і хто ще на ньому буде переміщатися. Велосипеди з електродвигуном, користуються великим попитом, коштують дорожче ніж звичайні, тому перед тим як купити електровелосипед потрібно розібратися у всіх тонкощах:

1. Для кого призначається транспортний засіб?

Якщо ви купуєте маленькій дитині, то можна обійтися моделлю з маленькими колесами і невеликою потужністю. Акумулятор матиме маленький обсяг, і це в значній мірі буде зменшувати вартість. Моделі, які мають великий розмір ободів і більш потужне мотор-колесо, краще підійдуть для дорослих. Якщо ви будете пересуватися, використовуючи педалі і мотор, то краще, щоб у велосипеда було кілька швидкостей. Перемикання передач, зазвичай, не залежить від електродвигуна, тому на зменшення його потужності це не впливатиме.

2. Де і яке передбачається використання?

Якщо місцевість горбиста, то буде потрібне потужне мотор-колесо для електровелосипеда. Якщо більше використовувати педалі, то потужний мотор ні до чого. Залежно від того, на скільки далекою буде відстань, потрібно розрахувати запас ходу без використання підзарядки: 20 або 50 км. Якщо швидкість буде в межах 40 км на годину, необхідний потужніший двигун. Слід врахувати, що якщо вага велосипедиста буде більше 50 кг, такий електровелосипед не зможе поїхати в гору без допомоги педалей.

3. Відстань, яку планується долати

У багатьох електровелосипедів заявлена дальність ходу на одній зарядці становить десь 50 км. За допомогою простих розрахунків можна обчислити на скільки годин вам вистачить батареї в разі повного навантаження. Наприклад, літієві акумулятори 48В 10 А / г може рухати мотор-колесо, потужність якого 500 Вт протягом 1,5 годин при максимальних обертах. Тому якщо їхати з максимальною швидкістю 35 км / год, ви зможете проїхати по рівній місцевості близько 50 км.

4. Акумуляторні тонкощі

Вибираючи комплектацію електровелосипеда акцентуйте свою увагу на акумулятор не тільки по параметру дальності пробігу. В перерахунку на пробіг різниця буде в 4-5 разів на користь літієвих батарей на відміну від свинцево-кислотних.

5. Співвідношення ціни, потужності, якості і вартості обслуговування

Вартість електровелосипедів може бути різна. Але, пам'ятайте, якщо якась річ коштує дорого це зовсім не означає, що вона буде високої якісті. Купувати велосипеди з мотор-колесом краще у перевіреного продавця. Зверніть увагу на термін гарантії, гарантійний ремонт, наявність запасних частин. Дізнайтеся, на яке колесо встановлено двигун. Найчастіше, його встановлюють на заднє. Уточніть систему управління - вона може бути з PAS системою, управлятися ручкою газу або змішаною.