Якщо ви працьовита, відповідальна людина, у вас хороший стан здоров'я, і ​​ви хочете підвищити свій рівень доходів, то робота за кордоном для вас ідеально підходить. Це можливість отримати зарплату в 4-5 разів вищу, аніж працюючи на звичній роботі в Україні. Звичайно, потрібно зважити всі за і проти, і якщо ви все-таки вирішите вибрати працю за кордоном, то потрібно відразу звертатися в хорошу компанію з працевлаштування, де вам допоможуть підібрати кращу вакансію.

Польські компанії впродовж останніх років почали пропонувати велику кількість вакансій. Та у зв'язку з пандемією, яка виникла через COVID-19, кількість вакансій спершу дещо зменшилася, а у 2021 році знову спостерігається збільшення кількості вакантних місць у польських компаніях. Актуальні вакансії на роботу в Польщі для українців можна переглянути на сайті 1viza.com, тут є безліч цікавих пропозицій.

Праця в Польщі для жінок і чоловіків за контрактом – це відмінний спосіб влаштуватися легально та гарантовано отримати зароблені гроші. Таким чином ви захистите себе від шахраїв і аферистів. А що стосується вакансій, то зараз подивимося, на яких співробітників зараз є найбільший попит серед польських компаній.

Вакансії на роботу в Польщі на фермі, по збору врожаю

В основному, тут пропонують сезонні вакансії – наприклад, по збору врожаю. Зазвичай це праця на 3-4, іноді 5 місяців. Такий вид заробітку відмінно підходить студентам, які в літній час намагаються назбирати більше грошей на навчання і кишенькові витрати. Робота в Польщі на фермі в основному оплачується відповідно до кількості зібраної продукції. Наприклад, це можуть бути ягоди – малина, полуниця, лохина і т.д. Тобто, ви можете отримати дуже високу зарплату за місяць, якщо будете добре працювати. Вставати тут потрібно рано, а живуть співробітники в основному в кімнатах такого ж типу, як гуртожитки, по 4 людини в кімнаті. Такий варіант працевлаштування відмінно підходить працьовитим людям без знання мови, які готові більше працювати і більше заробляти. Також є вакансії по догляду за тваринами.

Будівництво

Безумовно, працювати в цій сфері не дуже легко, але і зарплата тут відповідає вкладеним силам. На відміну від роботи в Польщі на фермі, тут часто пропонують погодинну оплату праці. Хоча є вакансії, де оплата праці – відрядна. Ще в кадровому агентстві ви можете вибрати, який варіант для вас більш вигідний. Від роботодавців надходить величезна кількість пропозицій, тому вам точно буде з чого вибирати. Наприклад, дуже затребувані:

  • укладальники бруківки;
  • фасадчики;
  • арматурники;
  • зварювальники;
  • різноробочі та інші фахівці.

Сфера обслуговування: готелі, кафе, пекарні

Що стосується сфери обслуговування, то тут потрібні співробітники, які знають польську мову. Тут потрібно буде постійно спілкуватися з клієнтами. Наприклад, це такі вакансії, як співробітник рецепції в готелі, офіціант, масажист, кухар, помічник кухаря і т.д. Оплата в основному – погодинна. Якщо ви хочете працювати офіційно, тоді вам потрібно буде відкрити робочу візу. Це рутинна процедура, яка не займе багато часу.

Тож якщо ви хочете заробляти більше, шукайте хорошу компанію з працевлаштування та не гайте дорогоцінного часу – обирайте вакансію на роботу в Польщі та їдьте працювати. Спочатку можна спробувати себе на сезонній роботі, а якщо все пройде успішно, наступного разу можна буде поїхати на довший період.