Якщо ви не є великим шанувальником улунов - швидше за все ніколи не чули про чай Тегуаньінь. Це преміальний сорт, який широко використовується в Китаї, але за його межами відомий невеликому колу людей. На тлі цього вам буде цікаво дізнатися більше про цей вид чаю, багатогранність і дивовижні властивості. У рідних краях напій називають «залізна богиня милосердя», що найкращим чином характеризує його.

Тегуаньінь — уникальність в кожній ноті

Вперше про цей сорт улуну згадується в стародавніх рукописах, коли на території сучасного Китаю поклонялися богині родинності і благополуччя - багаторукій Гуаньінь. Тегуань інь активно використовували монахи, вводячи себе питвом в легкий транс. Справді, цей улун має унікальні властивості, які здатні викликати ейфорію, розслаблення і умиротворення. Але в складі немає наркотичних речовин - тільки природний вплив. Користь цього сорту також криється і в інших аспектах. Регулярне споживання в межах дозволених норм дозволяє:

  • очистити організм від токсинів;

  • запобігти розвитку раку;

  • наситити організм вітамінами і мікроелементами;

  • уникнути передчасного старіння;

  • знизити рівень холестерину;

  • нормалізувати тиск;

  • знизити вагу.

Чай ті гуань інь зростає на екологічно чистих плантаціях Аньсі, що дозволяє рослинам насичуватися природними корисними властивостями. В процесі обробки не використовуються добавки і підсилювачі смаків. Кожна порція улуна - щедрість природи у всій її красі. У свою чергу специфіка обробки сировини, комбінування видів сушіння і ферментація до половини, дозволяє розставити правильні акценти. При заварюванні ви відчуєте довгограючий пряно-квітковий шлейф, який плавно передається і смаку. Всього один ковток дозволить відчути легку солодкість, присмак бузку і прянощів. Така багатогранність є фірмовою рисою улуна, що робить його топовим рішенням серед «колег» у своїй ніші.

Заварювання

Для того щоб вийшов смачний чай, використовують очищену воду, без запаху і смаку. Її потрібно прокип'ятити і остудити до 85 градусів за Цельсієм. Тільки після цього заливати підготовлену заварку. Перший цикл заварювання ніколи не п'ється - його потрібно злити, а вміст чашки залити окропом знову. Дана процедура може повторюватися до 15 разів. Чим більше циклів - тим смакові і ароматні властивості розкриваються краще, дозволяючи в повному спектрі оцінити багатогранність улуну. Такий чай унікальний і може відрізнятися своїми барвами, якщо збір врожаю припав на інший сезон або під час обробки були допущені зміни. Спробувавши Тегуаньінь одного разу, ви обов'язково для нього притримайте місце на полиці своєї шафки.


Джерело: онлайн-магазин "Space Coffee".