Ви мрієте про камін, але живете в багатоквартирному будинку? Це не означає, що вам доведеться відмовлятися від своїх бажань! Є рішення, які дозволяють насолоджуватися виглядом вогню навіть у власній квартирі. Купіть електричний камін, який не тільки виглядає традиційно, але і може прекрасно імітувати справжній. Ви можете електрокаміни купити, перейшовши за посиланням.

Багато людей мріють про камін у своєму будинку, але лише деякі можуть собі це дозволити. Він вимагає підключення до окремого димоходу, міцної підлоги, багато місця, не кажучи вже про кошти. Тому користуватися камінами мають шанс тільки власники будинків, які вже врахували їх на етапі будівництва. Ще недавно здавалося, що власники квартир у багатоквартирних будинках та багатоквартирних будинках можуть забути про власний камін. На щастя, технології приходять їм на допомогу. Електричний камін - це рішення, яке можна запровадити практично в будь-якій кімнаті, незалежно від того, в будинку вона, в квартирі чи в офісній споруді.

Що таке електричний камін і як він працює?

Електричні каміни живляться від електрики. Вони не вимагають спеціальних установок - просто підключіть їх до електричної мережі. Стандартна потужність такого каміна становить 1-2 кВт, а споживання енергії відносно низьке. Виробники зазвичай вказують на упаковці, скільки коштує година роботи пристрою. Більшість камінів оснащені пультом дистанційного керування для управління полум’ям, адже тут ви маєте справу не з живим вогнем, а з його імітацією. За допомогою правильно розподілених світлодіодних або галогенних світлових точок штучні колоди виглядають так, ніби вони горять. За допомогою пульта дистанційного керування можна збільшити або зменшити таке полум'я, а також вибрати його тип і навіть колір. Сучасні моделі також мають багаторівневе регулювання яскравості полум’я. Все це означає, що у вас може бути повністю «індивідуальне вогнище».

Досягнення враження ще більшої реалістичності забезпечують електричні каміни з 3D-ефектом, що досягається завдяки вбудованому баку для води. Коли вода випаровується, пара при належному освітленні виглядає як полум’я та дим, і все це без відчуття штучності. Існують також моделі, які навіть видають типові для вогню звуки, наприклад, тріск палаючого дерева. Все це викликає у непосвячених відчуття переконання, що вони зігріваються в теплі справжнього полум'я.

Проектування електричних камінів

Постачання електрики та той факт, що ці каміни не вимагають складних установок і є абсолютно безпечними, дають великі можливості у формуванні їх форм. Дизайнери можуть дати волю своїй фантазії. Каміни можуть бути як дуже маленькими, так і надзвичайно великими, окремо стоячими, настінними або вбудованими. Існують також моделі, схожі на традиційні, але і такі, які ближче до сучасних біокамінів. Вони також можуть відрізнятися за стилем і обробкою і, нарешті, тим, що в них «горить». Тому що, хоча більшість з них є імітацією деревних колод, всередині також можуть бути камені або штучні грудки вугілля.

Електричні каміни дають велику свободу в облаштуванні інтер’єру, в якому їх можна знайти. Їх можна розмістити на будь-якій підлозі, включаючи дерев’яну та килим. Тут немає небезпеки, що іскра випаде з вогнища, як це буває у традиційних камінів. І це хороша новина для батьків маленьких дітей.

Вибираючи електричний камін, варто пам’ятати, що кожна додаткова функція, наприклад опалення, збільшує споживання електроенергії цими пристроями. Тому їх експлуатація може виявитися дорогою. Ціни на пристрої різняться залежно від розміру, типу та функціональних можливостей. Тим не менш, якщо хтось хоче мати камін в квартирі, це, безперечно, варіант для розгляду.