Не маєте ідей, як весело провести вечір з друзями? Тоді до вашої уваги – 5 цікавезних і надзвичайно жвавих настільних ігор для компанії, з якими ви точно не засумуєте!

Топ-5 ігор для веселого вечора в колі друзів чи сім’ї

1 – Манчкін

Ця настільна гра унікальна хоча б тому, що за формою вона рольова, але за змістом це пародія на рольові ігри. Такий унікальний хід розробників додає не просто інтриги, а й безліч розмаїтих цікавинок, що легко захоплять вас на 2-3 години.

Кожен гравець починає свій шлях із першого рівня, і основна задача – дійти до десятого і здобути свою основну характеристику. Використовуйте ігрові картки, входьте у підземелля, виконуйте різноманітні завдання, перемагайте монстрів, завойовуйте скарби і проходьте всі рівні. На перший погляд, правила здадуться непростими (скоріше через те, що вони нетипові), але ви точно в них розберетеся. Гра розрахована на 3-6 людей. Можна і більше, але тоді кожен учасник довго чекатиме ходу.

На сьогодні вийшло вже багато серій «Манчкіна» на різні теми, їх можна доповнювати одна з одною, це зробить гру ще більш цікавою та насиченою.

2 – Карти конфлікту

Ця настільна гра неодмінно розбавить вечір дорослої компанії друзів, а гострі жарти дадуть змогу насміятися всім досхочу. Правила дуже прості: вибираєте ведучого, який озвучуватиме питання (чорні картки), а решта гравців, маючи по 10 білих карток із відповідями, вибирають відповідь на це питання. І чим непередбачуваніша відповідь, тим веселішою буде гра.

Увага! Ця гра розрахована на повнолітніх учасників, а також не завжди підходить для родинного вечора. Це, скоріше, молодіжна розвага, де грають усі дорослі.

3 – Alias: Чоловіки проти жінок

Зламайте усі свої стереотипи і уявлення про чоловіків та жінок. Хто ж «зверху»? Покаже гра, що чудово підійде для веселої компанії, де є і хлопці, і дівчата. Усі завдання у грі розділені на «чоловічі» та «жіночі», але гравцям і гравчиням трапляються і ті, і ті. Як розв’язуватимете їх ви і ваші друзі чи подруги?

4 – Bombat Smile

Проста, але активна гра у пояснення заданих слів, вгадування персонажів із кіно та мультфільмів, зробить ваш вечір жвавим і веселим, ні на хвилину не давши занудьгувати. Вона чудово підійде як для дружнього, так і для сімейного кола, із дітьми чи без, і в будь-якому з цих варіантів, буде цікава. А красивий дизайн карток, фішок та ігрового поля зробить її ще й естетично приємною.

5 – Dixit

Коли хочеться чогось творчого й асоціативного, тоді це однозначно Dixit! Кожна картка – це надзвичайно красива та цікава картинка, майстерно пропрацьована художниками. Правила відносно нескладні: кожен гравець по черзі вибирає картку і вигадує до неї асоціацію. Решта гравців пропонують свої картки на цю асоціацію. Коли всі складають ці картки на стіл, перетасовують і відкривають, гравці мають вгадати картку того, хто загадував. Все ускладнюється тим, що асоціація не повинна бути сильно очевидною, але й не сильно складною. Врешті, цікаве заняття й активне спілкування на кілька годин вам забезпечене!