Зима цього року видалася дуже затяжною, тому фактично лише на початку квітня настала весна. І комунальники одразу вимкнули опалення, хоча земля ще не встигла прогрітися, тож в оселях було доволі прохолодно. Щоб наступного сезону не бути заручником обставин, треба потурбуватися про утеплення стін зі сторони вулиці. Для цього найкращим чином підходять сучасні термопанелі. Знайти їх у продажу на ринку не важко, хоча матеріал з’явився на вітчизняному просторі зовсім нещодавно.

Які переваги мають термопанелі?

У зв’язку з тим, що багато людей ніколи не чули про матеріал, варто розібрати переваги термопанелей (http://termopaneli.net/klinkernye-termopaneli-v-poltave/). Конструктивно вони складаються з двох окремих частин, поєднаних між собою за допомогою пресування. Внутрішня частина являє собою полімер, який має пористу структуру, що робить його гарним утеплювачем. Такий матеріал мінімізує теплообмін між будівлею та вулицею, тож внутрішня теплова енергія не має змоги виходити, а холодне повітря з зовні не зможе проникати в оселю. Тому саме пінополістирол або полістирол використовуються для утеплення найчастіше.

А з зовнішнього боку матеріал захищає керамічна або клінкерна плитка. Її буквально вдавлюють у полімер, тому тримається усе дуже добре. Задля додаткової страховки використовується спеціальний клей. Такий симбіоз буде дуже надійним та технологічнім. Внутрішній матеріал відповідає за утеплення, а зовнішній – за декоративну частину та захист. Плитка не боїться жодних атмосферних явищ, тому термопанелі служитимуть десятки років. За цей час вони багаторазово відпрацюють усі кошти, що були виділені на їх придбання, тож економічна суцільність не викликає сумнівів.

З інших переваг матеріалу можна виділити незначну вагу, екологічність, простий монтаж. Завдяки унікальній запатентованій технології панелі не розтріскуються, тож будівля завжди матиме презентабельний вигляд. Матеріал не потребує жодних операцій з догляду, а для проведення монтажу підходить будь-який сезон, якщо температура навколишнього середовища знаходиться у діапазоні -10-+40 градусів за Цельсієм.