Перші осінні заморозки - справжня перевірка стану акумулятора. Проблеми з запуском двигуна - це сигнал, на який, крім іншого, варто звернути увагу. Коли замінювати акумулятор і на що звертати увагу при покупці? Давайте розглянемо найбільш важливі питання, пов'язані з заміною батареї. А вибрати акумулятори для автомобіля ви можете на https://aku.lviv.ua, перейшовши за посиланням.

Чому варто перед зимою перевіряти стан акумулятора?

Зниження продуктивності автомобільного акумулятора - природний процес. Влітку погіршення роботи може не відчуватися, так як він має високий ККД при позитивних температурах. Найчастіше проблема з'являється восени або взимку, коли наступають перші заморозки. Низька температура знижує ККД батареї навіть наполовину, тому отримати відповідний пусковий струм важко.

Крім того, перед батареєю стоїть складніше завдання, оскільки вона повинна переміщати деталі двигуна, що застрягли в густому від холоду моторному маслі. Перевіривши стан акумулятора перед осінньо-зимовим сезоном, ви уникнете неприємних сюрпризів. Також перевірте з'єднання акумулятора з кабелями. Ослаблення полюсів або затискачів може погіршити струм, особливо у вологих умовах.

Коли замінити акумуляторну батарею?

Більшість сучасних акумуляторів не вимагають обслуговування. Це означає, що вони не вимагають доливання електроліту дистильованої або демінералізованої води. Більш того, у них навіть немає відповідних отворів, щоб зробити це, не втручаючись в конструкцію батареї. Деякі моделі оснащені датчиком, що дозволяє спостерігати за рівнем електроліту, але будь-яка заправка повинна проводитися в професійному сервісному центрі.

У сучасних автомобілях повнофункціональна батарея здатна прослужити близько 3-5 років. Однак бувають випадки як набагато більш швидкого зносу, так і безвідмовної роботи протягом 10 років. Ви можете розпізнати перші ознаки зносу по поганому запуску двигуна. Якщо стартер зазнає труднощів з переміщенням колінчастого вала, рекомендується повністю зарядити акумулятор. Перевірити заряд і працездатність акумулятора можна мультиметром або спеціальним тестером акумуляторів. Також переконайтеся, що генератор і регулятор напруги знаходяться в хорошому робочому стані. Якщо проблема з запуском повториться, цілком ймовірно, що акумулятор слід замінити на новий.

Підказка!

Якщо ви часто подорожуєте на короткі відстані, акумулятор може постійно недозаряджатися. Регулярно перевіряйте його напругу (вона не повинна опускатися нижче 12,4 В) і, при необхідності, заряджайте його мікропроцесорним випрямлячем, обраним відповідно до місткості акумулятора.