Машина для новачка практично нічим не відрізняється від автомобіля досвідченого водія, але варто звернути увагу на додаткові критерії. При цьому для різних водіїв, для кожного конкретного випадку критерії можуть відрізнятися. Компанія. що пропонує продаж авто Львів представляє широкий вибір автомобілів, які підійдуть як новачкам, так і досвідченим автомобілістам.

Як вибрати перший автомобіль

Новачкові простіше буде освоїтися в машині з простим управлінням. В перші місяці їзди підвищується шанс пошкодження транспортного засобу, тому не завжди є сенс в придбанні дорогої нової іномарки. Зазвичай новачки спокійно повідомляють оточуючим про свою недосвідченість і це виправдано, оскільки дозволяє уникнути неприємних ситуацій на дорозі.

Вибираючи перший автомобіль варто звернути увагу на моделі з хорошим оглядом, коли немає проблем з переглядом дороги з усіх боків. Не варто відразу починати їздити на великому позашляховику, мікроавтобусі, низькому спорткарі, пікапі або довгому універсалі. Водій повинен легко «читати» власний автомобіль.

Водіїв-новачків, які з усіх сил намагаються краще розглянути дорогу і для цього максимально близько присуваються до лобового скла зазвичай називають «дятлами». Щоб не удостоїтися такого звання варто відразу підібрати авто з досить високою посадкою водія, коли без зайвих рухів тіла всі необхідні деталі легко проглядаються. Є серед легкових автомобілів варіанти з такою посадкою. В якості альтернативи підійдуть машини з можливістю регулювання висоти сидіння.

Хоча новачкам і хочеться роздобути транспортний засіб з автоматичною трансмісією, це не завжди виходить. Недорогі моделі з трансмісією досить недовговічні, ремонтувати їх дорого, а їздити не цілком комфортно. Вибір бюджетних моделей з автоматичною трансмісією різко обмежений.

Оскільки у новачків частіше трапляються пошкодження машини, то краще вибрати більш поширені моделі, на які легко знайти «ходові» запчастини в вигляді капота, бампера і фар. Вибирайте свій перший транспортний засіб уважно та виважено. Зверніться за допомогою до досвідчених водіїв.