Безпека експлуатації легкового автомобіля в морозну погоду можна гарантувати установкою на такі колеса профільних зимових шин, що зустрічаються в продажу різними. Часом навіть досвідчені водії не здатні зробити вірне рішення, але якщо мати мінімальний досвід по цій частині, то цілком можна підібрати дійсно робочі версії.

При їзді на сніжній цілині оптимальним придбанням виявляться шини, що мають скандинавський дизайн, при якому шашки мають підвищену висоту (до 16 мм) і вони сильно розріджені для збільшення зчеплення на бездоріжжі. Це дозволяє експлуатувати шини не тільки в зимову пору року, але і в весняне бездоріжжя. Варто встановити покришки на колеса грамотно - стрілка на борту покришки вказувала на фронтальне напрямок, як протектор зможе автоматично зчищатися від налиплого бруду і прохідність автомобіля виявиться найвищою. Для серійних авто даний вибір часто виявляється легким і практичним рішенням.

гума

Що стосується більшої частини міських доріг, які очищаються від снігових заметів набагато частіше, краще для них підбирати покришки з альтернативним дизайном - європейським, у яких шашки відмінні зниженою висотою і протектор має більш щільний малюнок. І знову ж таки - для теплої весняної погоди, якщо доведеться їздити на твердому покритті, вони знову стануть у пригоді, оскільки налиплий сніг зможе з легкістю вилітати з-під ламелей.

Вищевказані шини зустрічаються з різними видами шашок. Для м'якого снігу відмінним вибором виявляться шашки з V-подібною формою, цінні тим, що здатні очищатися автоматично при кожній прокручуванні колеса. Така гума називається симетричною, коштує недорого і для нашого снігового клімату вважається оптимальним вибором для більшості легкових автомобілів.

Але що стосується безпечної їзди на міських вулицях, відмінно поводиться гума з асиметричним малюнком, у якій по центру розташовуються великі блоки, відповідальні за тверде покриття, а з боків є шашки дрібної конфігурації, здатні забезпечити зачеплення про сніг. Вартість останніх видів покришок відносно висока, але тільки вони гарантують впевнену їзду автомобіля як на снігових, так і міських трасах.

Якщо на протекторі не маються ділянки для нарізки, то на них можна вкрутити сталеві шипи і гума миттєво перетворюється в шиповану версію, відмінно підходить для зледенілих і накатаних доріг. Недолік - шипи погано поводяться на м'якому снігу або рідкої глини і тому дані версії шин варто застосовувати тільки взимку.