Хто ж не пам'ятає свій дитячий сад, в якій доводилося ходити в середньому близько 5 років з дня в день. Вранці на порозі саду завжди зустрічала дітей вихователька, потім була зарядка, сніданок, а далі заняття: малювання, ліплення з пластиліну, аплікації з кольорового паперу. А ось в старших групах готували до школи і доводилося писати палички, гачки, гуртки, вчити букви і вирішувати нескладні приклади. Дитячі садки у Львові сьогодні кардинально змінилися і торкнулося е то не тільки екстер'єру та інтер'єру, а й навчальної програми.

Що змінилося сьогодні?

Сьогодні кардинально змінилася завдання перед вихователями сучасних дитячих садів. Вони намагаються, зробити все можливе, щоб дитина повірила в себе:

  • відчув, що у нього є можливість самостійно творити і це його прагнення обов'язково оцінюється по достоїнству оточуючими;
  • відчув упевненість в своїх силах і можливостях, міг зрозуміти, що він може змінювати події і його завжди підтримають і зрозуміють;
  • дізнатися, що навколишній світ повністю безпечний, що йому не потрібно чекати ніякого негативу.

Сьогодні більше уваги приділяється розвитку дітей. Раніше за радянських часів все робилося за шаблоном, а сьогодні кожна дитина може сам вбирати, що він хоче робити, а не слідувати шаблоном і ліпити однакових тварин. За радянських часів, коли не було інтернету, гаджетів діти пізнавали навколишній світ через нюх, тактильні відчуття.

Вихователі вчили дітей:

  1. пришивати ґудзики;
  2. вишивати;
  3. ув'язати;
  4. плести;
  5. майструвати.

Всі ці заняття дозволяють розвивати моторику і уяву.

Сьогодні ж все навчання проходить через мультфільми, картинки і розмальовки. З кожною дитиною обов'язково працює психолог, який зможе визначити наскільки малюк готовий до спілкування з однолітками, в якому напрямку він повинен більше розвиватися. Діти більше отримують зоровий досвід, а ось помацати і помацати не можуть.

Сьогодні вже не обов'язково віддавати дитину в школу, щоб він знав букви і міг вважати, адже шкільна програма першого класу включає вивчення літер і цифр. Вчителі часто навіть просять, щоб дітей не вчили буквах, а то коли збирається клас і в ньому половина вже знає букви, а друга немає, складно зібрати дітей і пройти програму, так, щоб ніхто не відволікався і все запам'яталося.

Вибираючи кращий дитячий сад у Львові, варто поцікавитися у батьків старших дітей про їх думку. Але як показує практика, сучасні сади повністю відповідають вимогам батьків.