Якщо вам випала поїздка до Львова, то обов'язково подбайте про візит до всесвітньо відомого оперного театру. Історія цього шедевра архітектури почалася ще в 1897 році. На сцені виступали актори з усього світу. У Львові є не один театр, але за думкою більшості жителів міста Львівську оперу займає перше місце.
Тому, якщо вам вдалося побувати в такому легендарному та історичному місті Лева, ця перлина архітектури повинна обов'язково потрапити в туристичний маршрут. Не варто обмежуватися оглядом приміщення та інтер'єру. Відчути особливий колорит і атмосферу можна тільки побувавши там в якості глядача.
Львівський театр ім. С. Крушильницької пропонує величезний репертуар вистав. Але деякі з них є знаковими і відмінно доповнять вашу екскурсію по місту або змусять зкохатися вас в акторське мистецтво та драматургію.

Уже в кінці літа всі запрошуються на відкриття 118 театрального сезону. До уваги глядачів:

  • прем'єра опери «Дон Паскуале»,
  • музична казка «Попелюшка»,
  • «Наталка Полтавка», «Бал-маскарад», «Набукко»,
  • оперети «Весела вдова», «Летюча миша»,
  • балет «Лебедине озеро».

«Наталка Полтавка»

Опера українською мовою на три дії заснована на п'єсі відомого українського письменника Івана Котляревського. Історія поверне глядача в XIX століття. Уже з перших сцен картина змушує співпереживати простому народу, дивує оптимізмом і впевненістю людини в щасливе майбутнє, знайомить з реаліями тогочасного життя дівчини-селянки.

Постановка виконана за п'єсою, яка відома кожному школяреві. Адже саме з «Наталки Полтавки» почався український театр. Опера повідає про вічну дилему любові і вірності. У театрі вам пощастить почути і насолодитися милозвучними піснями героїв. Обробка народних мелодій виконана М. Лисенком. Вибравши з репертуару саме цю п'єсу, ви назавжди станете шанувальником української драматургії і народної пісні.

"Лебедине озеро"

Всесвітньо відомий балет, який завдяки неперевершеній хореографії, вважається справжнім витвором балетного мистецтва. Фантастична казка, яка передає глядачеві давню німецьку легенду про принцесу Одетту. Юну красуню перетворив на птаха злий чаклун. І тепер тільки справжня любов зможе зламати чари і повернути дівчині колишній вигляд. Одетта закохала в себе Зігфріда, молодого принца, щоб позбутися страшного прокляття.

Саме про цей витвір Дж. Баланчин сказав, що для того, щоб збирати повні театральні зали, необхідно кожен спектакль називати «Лебедини озером».
Відкрийте для себе новий театральний сезон з https://lviv.kontramarka.ua/