Якщо задуматися над тим, скільки часу звичайна людина проводить в туалеті за весь час свого життя, то стає зрозумілим, чому питанню вибору унітаза приділяють так багато уваги. Цей сантехнічний прилад має бути зручним, а також надійним, тому що його будуть використовувати всі члени родини. Отож, для правильного вибору треба керуватися не тільки ціною сантехніки та її брендом, а ще й технічними характеристиками.

Також завжди можна звернутися за порадою до фахівців з магазину. Рекомендуємо інтернет-магазин плитки та сантехніки Кераміс. Дивіться ціни на унітази від відомих брендів на https://www.keramis.com.ua/uk/category/unitazy/. Промокод зі знижкою можна дізнатися за телефоном 0 (800) 30-44-40 - безкоштовно по Україні зі стаціонарних та мобільних.

Ключові моменти вибору

В першу чергу варто визначитися з типом унітазу. Існує кілька варіантів способів кріплення:

  • Підлоговий. Класичний спосіб монтажу, який займає місце, але між тим має найбільшу практичність і надійність. Вдалий вибір, коли не треба переживати з приводу кожного квадратного сантиметра в приміщенні.
  • Підвісний. Бачок в таких моделях монтують в стіну, тому досягається максимальна естетичність. Якщо щось зламається, то доведеться розбирати стіну. Догляд за виробом простий, тому що можна дістати до всіх місць при чищенні.
  • Приставний. Встановлюються такі унітази впритул до стіни, що дозволяє приховати каналізаційну трубу. Поєднує всі переваги двох попередніх варіантів.

Не менш важливий момент при виборі — матеріал, з якого виготовлений унітаз. Варто відзначити наступні варіанти виконання сантехніки:

  • Акрил. Доступний, але недовговічний матеріал.
  • Санфаянс. Має більш високі показники надійності, але й коштує дорожче.
  • Метал. Практично вічний матеріал, який здатен витримувати високі навантаження. Має дорогу ціну.
  • Штучний камінь. Елітний варіант, який виглядає ефектно і коштує відповідно.
  • Мармур. Підходить для тих випадків, коли треба добитися оригінальних дизайнерських задумів.

Каналізаційний випуск визначається розводкою труб, яка вже існує в приміщенні. Щоб прийняти правильне рішення треба поглянути на розтруб. Існує кілька варіантів:

  • Горизонтальний. Знадобиться, якщо розтруб має Г-подібну форму, а вхід в каналізацію піднятий над підлогою.
  • Косий. Підходить в тих випадках, коли вхід в каналізацію знаходиться на рівні підлоги або під ухилом;
  • Вертикальний. Оптимальне рішення, коли унітаз потрібно встановити над вхідною трубою в каналізацію, яка знаходиться на одному рівні з підлогою.

Форма чаші також грає свою роль, але здебільшого чисто візуальну. Можна виділити наступні форми чаш: воронкоподібна, козиркова і тарілчаста.

Топ-5 моделей унітазів

Навіть досвідчений покупець може розгубитися, коли погляне на той асортимент, який пропонують сучасні компанії виробники сантехніки. Щоб спростити вибір, далі розглянемо п’ять моделей унітазів, які варті уваги.

  • Унітаз Isvea Infinity без обідка, підвісний, з функцією біде, білий (10NFS1001I). Італійська сантехніка елітного класу. Завдяки технології SmartFixPlus монтаж не матиме ускладнень і займе мінімум часу. Гігієнічність гарантує технологія CleaRimPlus, яка реалізована в моделі.
  • Унітаз Isvea Infinity без обідка, підвісний, антрацит (10NF02001). Стильний прилад, який виготовляє італійська компанія. Патентована технологія AquaPlus дозволяє очищати унітаз, використовуючи лише 4 літри води.
  • Чаша унітазу Rea Carlo Mini Rimless, без обідка, сидіння дюропласт повільно падаюче (REA-C2760). Елітна сантехніка від польської компанії. Виготовлений з санітарної кераміки — довговічного та екологічного матеріалу. Сидіння захищає від пошкоджень надійний механізм опускання.
  • Унітаз Rea Mateo Rimless без обідка, підвісний, сидіння дюропласт slim (REA-C1258). Модель, яка здатна суттєво зекономити простір в санвузлі чи ванній кімнаті завдяки підвісному типу монтажу. Додає естетичності в приміщення. В комплекті йдуть всі необхідні кріплення.
  • Унітаз Ravak WC Classic RimOff підвісний, без обідка, білий (X01671). Виготовлений з кераміки, що говорить про надійність. Система Click дозволяє швидко зняти сидіння, щоб провести очищення конструкції.

В статті ми дали дієві поради з приводу вибору унітазу, а також розглянули найпопулярніші моделі від відомих виробників.

За матеріалами інтернет-магазину плитки та сантехніки https://www.keramis.com.ua/