Купити димохід в місті Київ досить легко. Але чи потрібен Вам аби-який димар? Навряд чи комусь хочеться міняти димохід кожні пів року. Для цього потрібно розібратися, який саме димар Вам необхідний.


Які димоходи встановлюють для булерьян?

За фактом, встановити можна будь димохід, але не кожен з них підходить для даної печі. І так, перелік димоходів, які найчастіше встановлюють для Булерьян.

  • Труба сендвіч з нержавіючої сталікерамічна труба
  • азбестова труба
  • цегляний димохід
  • Одношарова сталева труба


Які плюси і мінуси кожного варіанту?

1. Труба сендвіч з нержавійки

Найоптимальніший варіант. Поєднує в собі ціну і якість. Виділяє мінімальну кількість конденсату (сажі). Легка в установці і заміні. Два шару металу і ущільнювач між ними не дають трубі швидко прогоріти і сильно нагріватися.

2. Керамічна труба

Надежний, але дуже проблемний варіант. Ціна самих труб дуже висока, такий димар важко встановлювати, а з самими трубами потрібно бути акуратним. Буде потрібно додатково їх ущільнити. Після установки такої труби, перемістити булерьян практично неможливо. Або ж доведеться заново проводити димовідвод до нового місця розташування.

3. Азбестова труба

Самий дешевий і найгірший варіант для вентиляції. По-перше, азбест не здатний витримувати високі температури. Такі труби дуже швидко прогорять. При нагріванні азбест випромінює дуже неприємний і токсичний запах. Так що Ваше приміщення повністю порівняли з першого ж дня експлуатації.

4. Цегляний димохід

Відмінний варіант, який буде служити десятки років. Однак його дорого встановлювати, якщо раніше у Вас не було димоходу. До того ж, якщо буллер вирішить відправитися в іншу кімнату, доведеться поєднувати вентиляційну систему. Іноді, такий димар доводиться додатково ущільнювати зсередини сталевою трубою, якщо він не відповідає правилам пожежної безпеки.


5. Одношарова труба з нержавійки

Дешево і якісно. Така труба прогорить швидше, ніж сендвіч. Може знадобитися додаткове утеплення зовні, щоб уникнути високого виділення конденсату. Легка в установці і експлуатації, але може сильно нагріватися.


Висновки

Керамічний і цегельний димохід відмінно прослужать Вам, але перемістити піч буде досить проблематично. Для цього потрібно буде добудовувати систему димовідведення та з"єднувати її з існуючою.Труба сендвіч і одношарова труба з нержавіючої сталі гнучкий і лояльний варіант димоходу. Однак, рано чи пізно зажадає заміни.

Азбестова труба вкрай не рекомендована для установки.