Сучасні виробники пропонують широкий асортимент високоякісних однорідних кав та сумішей. Вони віддають перевагу смаженій каві еспресо, але також пропонують каву, обсмажену за альтернативними методами. Якісна та смачна кава Амбасадор - це вибір справжніх гурманів.

Солодка, гостра, міцна, фруктова…

Якщо ви не впевнені, яку каву вибрати, перевірте смаковий профіль. Виробники вказують у ньому міцність, кислотність, гіркоту і баланс. Завдяки цьому простіше знайти каву, яка відповідає вашим індивідуальним смакам.

Міцність - це вираження густоти кави, її багатства та відчуття, яке виникає, коли напій вже на кінчику язика. Якщо ви не можете визначити міцність свого смаку, додайте до кави трохи молока. Якщо смак кави не зникає, вона міцна. Однак якщо ви п'єте лише еспресо, то можете вибрати каву з трохи меншою міцністю, тут важлива смакова цінність.

Кислотність - це смакове відчуття, схоже на легкий післясмак лимонного соку. Це відчутно з боків язика і дуже бажано в кавах арабіка, але в робусті її практично немає. Це протилежність гіркоти та кислотності, яка є дуже важливим елементом у створенні сумішей.

Гіркота. Вона схожа на післясмак шкірки грейпфрута або темного шоколаду. Може утворюватися в процесі тривалого смаження. На відміну від кислотності, гіркота притаманна робусті.

Баланс - це загальне враження, яке справляють одночасно запах, міцність, гіркота і кислотність. Можна сказати, що баланс - це смак, який характеризується відсутністю видатного інгредієнта в каві.

Питання, як вибрати каву, найкраще розбивається на кілька простих факторів та методом від загального до детального. Перше, що вам потрібно врахувати, це визначити, на яких пристроях ви будете варити цю каву. Якщо у вас є кавоварка під тиском, еспресо-машина, зверніть свій погляд на каву для еспресо.

Що характеризує цю каву? Найчастіше вона обсмажується трохи темніше, глибокого коричневого кольору (але не чорного і блискучого), ніж для альтернативних методів. Завдяки цьому кава стає більш солодкою.

Не кожна кава підходить для всіх методів заварювання

Тому створюють суміші, тобто суміш бобів з різних регіонів з різними смаковими профілями. Все це для того, щоб отримати найкращий баланс смаку, високу солодкість та можливий склад з молоком у капучіно. Звичайно, доступні однорідні кави, так звані сингли, де в упаковці є боби лише з одного регіону, а іноді навіть лише з однієї плантації. Завдяки цьому ви можете дізнатись характеристики кави з певної частини світу, її нюанси та смак. Найчастіше такі кави характеризуються солодкістю, що нагадує різні фрукти.