Швидко та просто змінити свій автомобіль можна за допомогою ковпаків. Установка ковпаків на колісні диски — вельми ефективний спосіб зовнішнього тюнінгу автомобіля, за що й отримав популярність серед багатьох автовласників. До того ж це досить вигідний у ціновому плані варіант тюнінгу.

Ковпаки на колеса є накладками, які виробляються в наш час переважно з гнучкого, але міцного пластику. Раніше для їх виробництва використовували метали, але на сьогоднішній день пластик є найкращим матеріалом для даних автомобільних товарів. Такі автодеталі легко кріпляться на диски авто без використання спецінструментів.

Для кожного покупця важливо придбати товар належної якості. Для того, щоб обрати ковпаки високої якості, необхідно врахувати деякі моменти.

Обираємо якісні ковпаки

Вибираючи ковпаки на диски, найголовніше — це правильно підібрати їх за розміром. Він повинен обов'язково збігатися з розміром коліс. Тоді дані автодеталі закріпляться належним чином і не спадуть під час поїздки.

Також важливо приділити увагу якості матеріалу, з якого зроблені ковпаки. Оскільки дані деталі можуть зазнавати ударів, вони повинні мати достатню гнучкість, щоб не покритися тріщинами. Тому рекомендується перевірити ковпаки перед покупкою на гнучкість.

Варто звернути увагу й на якість лакового покриття. Воно не повинно пошкоджуватися при легких подряпинах. Якщо покриття легко псується, то ковпаки втратять свій зовнішній вигляд вже після першої зими. Для перевірки якості фарби на ковпаках, їх потрібно злегка подряпати нігтем. Покриття не повинне пошкодитися, а під нігтем на та пальцях не повинні залишитися сліди фарби.

Щодо форм, ковпаки на колеса бувають плоскі і об'ємні. Перші менш привабливі, але більш практичні. Однак, при покупці об'ємних, потрібно бути обережними, щоб не пошкодити такі ковпаки під час паркування близько до бордюру.

Зважаючи на те, що ковпаки переважно мають декоративне призначення, існує їх велика різноманітність, що дозволяє вибирати максимально відповідні комплекти для автомобіля. Асортимент пропонує моделі різних кольорів, форм та дизайнів. Завдяки розумному вибору, можна навіть змінити стиль транспортного засобу, надавши автівці більш спортивного вигляду, або навпаки, зробивши більш суворою.

Але дані автотовари мають і практичне застосування. Вибравши моделі закритого типу (з малою кількістю отворів), вони зможуть уберегти диски від негативного впливу бруду та снігу. Але занадто закриті моделі при цьому обирати не слід, оскільки завжди має лишатися достатньо отворів для циркуляції повітря, яке буде охолоджувати гальмувальні колодки.