Сучасне будівництво має у своєму розпорядженні великий асортимент різних видів металлопрокату. Зокрема, це:

  • прутки і алюмінієві профілі;
  • арматура і труби;
  • зварні та ткані сітки;
  • стрічка і мідні смуги;
  • кола і профільовані листи.

Це не весь перелік металевих виробів, без яких неможливо уявити діяльність промислового та будівельного виробництва. А якщо вас цікавить смуга металева, то придбати її ви можете за посиланням. Прокат відрізняється корозійної стійкістю, міцністю і відмінними напівпровідниковими властивостями.

Вироби металевого прокату користуються великим попитом особливо в умовах високої вологості і низьких екстремальних температурах.

Універсальність матеріалу збільшує міцність і міцність кожного об'єкта

Наприклад, оцинковані листи затребувані в трубопровідних системах. Покриття цинку надійно забезпечує стійкість до впливів агресивних середовищ. Оцинковані труби широко затребувані в якості подачі питної води, харчової та медичної промисловості та інших сферах.

Зараз сучасні технології надають великі можливості у виробництві не тільки труб, квадратів, шестигранників, дроту, куточків, а й профілів більш складної конфігурації. Ціна на металл шестигранник та іншої металевий прокат багато в чому залежить від розмірів і найменування виробу. Наприклад, якщо вам необхідно придбати сітку рабицю оптом, то ви заощадите до 15% стандартної вартості.

У сучасному світі метал застосовується дуже давно. Зараз навіть ніхто і не замислюється, де бере його початок впровадження в життя. Використання прокату ви можете побачити, починаючи з маленького цвяха і закінчуючи ракетами і літаками.

При роботі з металом дуже важливі професійні навички, особливо при роботі з кованими виробами. Ковані альтанки, решітки, арки, свічники та багато інших виробів потребують уміння і таланту коваля, який перетворює шматок заліза в справжній шедевр.

Прокат групують на листовий, фасонний, сортовий і трубний

До листових виробів відносяться оцинковані і сталеві листи, до фасонного прокату – швелер та різні види кутника, а до сортовому належить арматура і балки. Кожен вид продукції має своє виробництво, яке буває гарячим, холодним і теплим. Також металопрокат поділяють ще на 3 групи: чорний, нержавіючий та кольоровий. Прокат має високу стійкість до різних впливів температури, довговічність, надійність і пожежостійкість.