Польща все більше приваблює молодих українців як країна, в якій можна отримати якісну європейську освіту, причому, відносно недорого. Багато польських ВНЗ розробили для українських студентів спеціальні програми лояльності. В тому числі тут передбачено і безкоштовне навчання, проте це стосується тільки молодих людей дійсно талановитих, які мають великі здібності до навчання. Всім іншим доведеться платити. Вартість навчання в Польщі в osvitapol.info можна розрахувати з високою точністю. Цей сайт також дозволить порівняти ціни на навчання в основних містах Польщі.

Звичайно, багато що залежить від можливостей потенційного студента або його батьків, які мають намір оплачувати навчання своєї дитини. Для порівняння на сайті вказані ціни, починаючи від економ-варіанту і далі по зростанню. Це допоможе зорієнтуватися тим, хто планує відправитися на навчання до Польщі. Такі моменти краще знати заздалегідь, щоб максимально підготуватися до майбутніх витрат. Втім, якщо сім'я спочатку планувала дати своїм дітям європейську освіту, то польські ВНЗ для цієї мети підійдуть ідеально. Поряд з лояльними цінами тут готові забезпечити дійсно якісну освіту, яка цінується у всіх Європейських країнах.

Ціна залежить від мови навчання

Як будь-яка поважаюча себе країна, Польща робить все можливе, щоб заохотити студентів вивчати польську мову. Викладання у ВНЗ тут може вестися англійською та польською, проте в першому випадку студентам платити за навчання доведеться значно більше. Тому тим, хто збирається відправитися сюди на навчання, слід заздалегідь піти на мовні курси, щоб вивчити польську мову до необхідного рівня. До речі, всі програми лояльності активні тільки при навчанні польською мовою. Це стосується всіляких державних грантів і стипендій.

Як би там не було, отримана в Польщі освіта відкриває перед молодими людьми величезні перспективи. Оскільки це зона Євросоюзу, випускник польського ВНЗ зможе влаштуватися на роботу в одну з європейських країн або ж залишитися працювати в Польщі. Тут реально цінують кваліфікованих фахівців, так само як і у всіх розвинених країнах.