дорожные знаки, эксперимент, гендерУхвалою сесії внесено зміни у зображення експериментальних дорожніх знаків. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Сесія Львівської міської ради підтримала ухвалу "Про внесення змін до ухвали міської ради від 23.03.2017 № 1724 "Про запровадження у м. Львові експериментальних дорожніх знаків".

"Цим проектом ухвали передбачено уніфікувати дорожні знаки і розмітку для позначення місць призначених для паркування автомобілів, у яких батьки везуть дітей і немовлят. Ці зміни розроблені управлінням транспорту спільно з робочою групою ЮНІСЕФ "Громада, дружня до дітей та молоді". Зміни пропонують забезпечити гендерну нейтральність у зображеннях, а також додаткові можливостей позначення місць для паркування", — доповів Орест Олексів, начальник управління транспорту ЛМР.

Нагадаємо, на попередньому дорожньому знаку було зображено жінку і візочок. Відповідно до прийнятої ухвали зображення жінки забрали.

YesКоментар редакційного кота Статуса:
А у Швеції, навпаки дорожні знаки "ожіночюють". Там змінить свою стать знак "Пан, що йде" (саме так у цій країні називають знак пішохідного переходу). "Пані, що йде" з'явиться на шведських дорогах вже восени цього року: уряд доручив Дорожньому управлінню країни розробити покажчик "Пішохідний перехід" з жіночою фігурою замість чоловічої..


Постановлением сессии внесены изменения в изображение экспериментальных дорожных знаков. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

Сессия Львовского городского совета поддержала постановление "О внесении изменений в постановление городского совета от 23.03.2017 № 1724" О введении в г. Львов экспериментальных дорожных знаков".

"Этим проектом постановления предусмотрено унифицировать дорожные знаки и разметку для обозначения мест, предназначенных для парковки автомобилей, в которых родители везут детей и младенцев. Эти изменения разработаны управлением транспорта совместно с рабочей группой ЮНИСЕФ "Общество, дружественное к детям и молодежи". Изменения предлагают обеспечить гендерную нейтральность в изображениях, а также дополнительные возможности обозначения парковочных мест", - доложил Орест Олексив, начальник управления транспорта ЛГС.

Напомним, на предыдущем дорожном знаке были изображены женщина и коляска. Согласно принятому постановлению изображение женщины забрали.