оружие, боеприпасы, тайник, БориславПравоохоронці Дрогобиччини виявили у Бориславі незаконну зброю та боєприпаси. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

У середу, 30 жовтня 2019 року, Дрогобицька місцева прокуратура отримала від Служби Безпеки України Львівщини та її місцевого підрозділу інформацію щодо незаконного обігу на території м. Борислава нарізної зброї та бойових припасів.

Прокуратура одразу ж внесла відомості до ЄРДР за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України та доручила проведення досудового розслідування слідчим Бориславського відділу поліції ГУ НП у Львівській області.

Цього ж дня, на підставі ухвали слідчого судді, у одному з підсобних приміщень у Бориславі проведено обшук, під час якого виявлено та вилучено закопаними у землю автомат АК-74 із магазином до нього, один корпус гранати Ф-1 і три корпуси гранат РГД-5 з підшивачами до них, тротилову шашку вагою 400 грам, металевий ящик з 431 патронами калібру 7,62х74 та 13 штук калібру 7,62х39.

На даний час проводяться слідчі (розшукові) дії, спрямовані на встановлення осіб, причетних до незаконного зберігання цієї зброї та боєприпасів, а також можливого її протиправного використання на території держави.

За вчинення вказаного кримінального правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

87e3692ed043e8ff2e976cae5f366b44.md.jpg d2726f5e24d908f4313619dd6896e836.md.jpg


Правоохранители Дрогобычского района обнаружили в Бориславе незаконное оружие и боеприпасы. Об этом сообщает пресс-служба прокуратуры Львовской области.

В среду, 30 октября 2019, Дрогобычский местная прокуратура получила от Службы безопасности Украины Львовщины и ее местного подразделения информацию о незаконном обороте на территории г. Борислава нарезного оружия и боевых припасов.

Прокуратура сразу же внесла сведения в ЕРДР по признакам совершения преступления, предусмотренного ч.1 ст.263 (незаконное обращение с оружием, боевыми припасами или взрывчатыми веществами) УК Украины и поручила проведение досудебного расследования следователем Бориславского отдела полиции ГУ НП во Львовской области.

В этот же день, на основании постановления следственного судьи, в одном из подсобных помещений в Бориславе проведен обыск, во время которого обнаружены и изъяты закопанные в землю автомат АК-74 с магазином к нему, один корпус гранаты Ф-1 и три корпуса гранат СГГ- 5 с подшивачами к ним, тротиловую шашку весом 400 грамм, металлический ящик с 431 патронами калибра 7,62х74 и 13 штук калибра 7,62х39.

В настоящее время проводятся следовственные (розыскные) действия, направленные на установление лиц, причастных к незаконному хранению этого оружия и боеприпасов, а также возможного ее противоправного использования на территории государства.

За совершение указанного уголовного преступления предусмотрено наказание в виде лишения свободы на срок от 3 до 7 лет.