суд, избиение, мужЛьвів'янин отримав 150 годин громадських робіт за побиття дружини. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Подія сталася у липні 2017 року. Перебуваючи на подвір'ї будинку, приблизно о 20:20 між чоловіком та дружиною, яка сиділа на кріслі, виник конфлікт. Чоловік схопив останню однією рукою за шию, а іншою за волосся та почав шарпати у різні сторони. Реагуючи на намір потерпілої піднятись з крісла наніс їй три удари ногою в ділянку живота, внаслідок чого остання впала на підлогу. В результаті жінка отримала синці, які відносяться до легких тілесних ушкоджень.

В судовому засіданні обвинувачений вину у скоєному визнав частково. Пояснив, що дійсно 17.07.2017 приблизно о 20.20 год., на подвір'ї будинку у нього виникла сварка з потерпілою. В ході конфлікту він підійшов до потерпілої, яка сиділа на кріслі, та схопив її правою рукою за шию, а лівою за волосся, та вимагав припинити його ображати. Заперечує факт нанесення їй ударів ногою, стверджує, що копнув лише крісло, на якому сиділа потерпіла. Зазначив, що шкодує з приводу вчинених ним дій.

Проте суд надав віри показам потерпілій та свідку події.  

До речі, згідно ухвали Личаківського районного суду м. Львова від 14.12.2016 року, на чоловіка вже відкривали аналогічне кримінальне провадження, однак воно було закрито в зв'язку з відмовою потерпілої від обвинувачення.

Цього разу справу довели до суду, й 27 серпня 2018 року Личаківський районний суд м. Львова визнав чоловіка винним у вчиненні злочину передбаченого ч. 1 ст. 125 КК України, та обрав йому покарання у виді громадських робіт строком на 150 годин.


Львовянин получил 150 часов общественных работ за избиение жены. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений. 

Происшествие произошло в июле 2017 года. Находясь во дворе дома, примерно в 20:20 между ним и супругой, которая сидела на кресле, возник конфликт. Мужчина схватил последнюю одной рукой за шею, а другой за волосы и начал дергать в разные стороны. Реагируя на намерение потерпевшей подняться с кресла, нанес ей три удара ногой в область живота, в результате чего последняя упала на пол. В результате женщина получила синяки, которые относятся к легким телесным повреждениям.

В судебном заседании обвиняемый вину в совершенном признал частично. Пояснил, что действительно 17.07.2017 примерно в 20.20, во дворе дома у него возникла ссора с потерпевшей. В ходе конфликта он подошел к потерпевшей, которая сидела на кресле, и схватил ее правой рукой за шею, а левой за волосы, и потребовал прекратить его оскорблять. Отрицает факт нанесения ей ударов ногой, утверждает, что пнул только кресло, на котором сидела потерпевшая. Отметил, что сожалеет о совершенных им действий.

Однако суд предоставил веры показаниям потерпевшей и свидетелю происшествия.

Кстати, согласно постановлению Лычаковского районного суда г. Львова от 14.12.2016 года, на мужчину уже открывали аналогичное уголовное производство, однако оно было закрыто в связи с отказом потерпевшей от обвинения.

На этот раз дело довели до суда, и 27 августа 2018 года Лычаковский районный суд. Львова признал мужчину виновным в совершении преступления, предусмотренного ч. 1 ст. 125 УК Украины, и избрал ему наказание в виде общественных работ сроком на 150 часов.