площадка, демонтажУ Львові демонтували 11 самовільно встановлених літніх майданчиків. Про це повідомили в КП "Адміністративно-технічне управління".

Вчора комунальні служби міста демонтували 4 самовільно встановлені літні майданчики у Галицькому районі. Загалом з початку року у Львові демонтували вже 11 відкритих літніх майданчиків, які діяли без погоджених паспортів, а також склали 37 протоколів про адміністративні правопорушення.

"Вчора наші працівники спільно із представником районної адміністрації демонтували чотири самовільно встановлені літні майданчики у Галицькому районі міста. Загалом з початку року в місті демонтовано вже одинадцять таких майданчиків", — розповіла Марина Кустова, начальниця відділу нагляду за станом благоустрою КП "Адміністративно-технічного управління" ЛМР.

Також, з її слів, з початку року подано 91 вимогу щодо усунення порушень, з яких 50 вимог — про самочинне встановлення майданчика, та 41 вимога — про невідповідність погодженим паспортам. Частину порушень власники усунули, тому загалом складено 37 протоколів про адміністративні правопорушення (з них 22 протоколи — про самочинне встановлення, та 15 протоколів — про невідповідність погодженим паспортам).

Нагляд за встановленням літніх майданчиків здійснюють районні адміністрації, і якщо виявляють порушення, то інформують КП "Адміністративно-технічного управління" і постійну комісію містобудування Львівської міської ради про ці порушення. Власнику майданчика пропонують усунути порушення або добровільно демонтувати майданчик. Проте якщо він цього не зробить, КП Адміністративно-технічного управління" здійснює примусовий демонтаж. І тоді власник майданчика зобов’язаний відшкодувати усі витрати підприємству, які пов’язані з цим демонтажем.

Демонтажу підлягають самовільно встановлені відкриті літні майданчики, майданчики, термін дії паспортів на розміщення або термін дії договорів на оренду конструктивних елементів благоустрою яких закінчився, а також ті, паспорт на встановлення яких скасовано.

"Демонтовані літні майданчики ми не конфісковуємо, оскільки не маємо на це правових підстав. Ми ці майданчики тимчасово вилучаємо, опечатуємо і перевозимо на склад. І суб’єкт господарювання має право, оплативши витрати за демонтаж, перевезення і зберігання конструкції, повернути собі цей майданчик", — зауважила Марина Кустова.

Також за порушення правил благоустрою, відповідно до статті 152 Кодексу про адміністративні правопорушення, КП "Адміністративно-технічного управління" складає протоколи про адміністративні правопорушення. Це передбачає накладення штрафів в розмірі від 800 до 1700 грн.

6518b882d1f40ebbcdc79449f4b73d6e.jpg


Во Львове демонтировали 11 самовольно установленных летних площадок. Об этом сообщили в КП "Административно-техническое управление".

Вчера коммунальные службы города демонтировали 4 самовольно установленные летние площадки в Галицком районе. Всего с начала года в Львове демонтировали уже 11 открытых летних площадок, которые действовали без согласованных паспортов, а также составили 37 протоколов об административных правонарушениях.

"Вчера наши сотрудники совместно с представителем районной администрации демонтировали четыре самовольно установленные летние площадки в Галицком районе города. Всего с начала года в городе демонтировано уже одиннадцать таких площадок", - рассказала Марина Кустова, начальница отдела надзора за состоянием благоустройства КП "Административно-технического управления" ЛГС.

Также, по ее словам, с начала года подано 91 требование по устранению нарушений, из которых 50 требований - о самовольном установлении площадки, и 41 требование - о несоответствии согласованным паспортам. Часть нарушений владельцы устранили, поэтому в целом составлено 37 протоколов об административных правонарушениях (из них 22 протокола - о самовольном установления, и 15 протоколов - о несоответствии согласованным паспортам).

Надзор за установкой летних площадок осуществляют районные администрации, и если выявляют нарушения, то информируют КП "Административно-технического управления" и постоянную комиссию градостроения Львовского городского совета об этих нарушениях. Владельцу площадки предлагают устранить нарушения или добровольно демонтировать площадку. Однако если он этого не сделает, КП Административно-технического управления "осуществляет принудительный демонтаж. И тогда владелец площадки обязан возместить все расходы предприятию, связанные с этим демонтажем.

Демонтажу подлежат самовольно установленные открытые летние площадки, площадки, срок действия паспортов на размещение или срок действия договоров на аренду конструктивных элементов благоустройства которых истек, а также те, паспорт на установку которых отменено.

"Демонтированные летние площадки мы не конфискуют, поскольку не имеем на это правовых оснований. Мы эти площадки временно изымаем, опечатываем и перевозим на склад. И субъект хозяйствования имеет право, оплатив расходы за демонтаж, перевозку и хранение конструкции, вернуть себе эту площадку ", - отметила Марина Кустова.

Также за нарушение правил благоустройства, согласно статье 152 Кодекса об административных правонарушениях, КП "Административно-технического управления" составляет протоколы об административных правонарушениях. Это предусматривает наложение штрафов в размере от 800 до 1700 грн.