менингит, дети, заболелиДо львівської інфекційної лікарні госпіталізували п’ятеро дітей з підозрою на менінгіт. У двох дітей діагноз вже підтвердився. Про це повідомляє ZAXID.NET

У суботу, 28 жовтня, до Львівської обласної інфекційної лікарні госпіталізували п’ятеро дітей з підозрою на менінгіт (запалення мозку). Усі діти зі Львова. У двох дітей діагноз вже підтвердився, ще трьох ретельно обстежують.

"Усі діти – зі Львова. Вони різного віку: від 2 до 11 років. Між собою хворі не контактували, вони з різних родин і мешкають у різних районах міста", - повідомила головний епідеміолог Львівщини Наталія Тімко.

Усіх дітей шпиталізували практично з однаковими симптомами: сильний головний біль і висока температура. У двох малих пацієнтів, віком 6 і 11 років, діагноз, на жаль, підтвердився.

Довідка SQ. Менінгіт - це запалення оболонок головного і спинного мозку. При своєчасному лікуванні захворювання повністю виліковне. Однак якщо запустити процес і звернутися до лікаря пізно, може бути навіть летальний випадок (смерть). Найчастіше діагностують менінгіт у дітей і чоловіків. Зростання захворюваності припадає на зиму і весну. Це пов'язано з низькими температурами повітря, підвищеною вологістю повітря і з перебуванням великої кількості людей у закритих і погано провітрюваних приміщеннях.


Во львовскую инфекционную больницу госпитализировали пятерых детей с подозрением на менингит. У двух детей диагноз уже подтвердился. Об этом сообщает ZAXID.NET. 

В субботу, 28 октября, во Львовскую областную инфекционную больницу госпитализировали пятерых детей с подозрением на менингит (воспаление мозга). Все дети из Львова. У двух детей диагноз уже подтвердился, еще трех тщательно обследуют.

"Все дети - из Львова. Они разного возраста: от 2 до 11 лет. Между собой больные не контактировали, они из разных семей и проживают в разных районах города", - сообщила главный эпидемиолог Львовской Наталия Тимко.

Всех детей госпитализировали практически с одинаковыми симптомами: сильная головная боль и высокая температура. У двух маленьких пациентов в возрасте 6 и 11 лет, диагноз, к сожалению, подтвердился.

Справка SQ. Менингит - это воспаление оболочек головного и спинного мозга. При своевременном лечении заболевание полностью излечимо. Однако если запустить процесс и обратиться к врачу поздно, может быть даже летальный случай (смерть). Чаще всего диагностируют менингит у детей и мужчин. Рост заболеваемости приходится на зиму и весну. Это связано с низкими температурами воздуха, повышенной влажностью воздуха и с пребыванием большого количества людей в закрытых и плохо проветриваемых помещениях.