Китайські міста Нанкін та Ченду скерували близько 33 тисяч медичних масок для потреб львівських лікарень у боротьбі з COVID-19. Цю партію масок місто отримає вже сьогодні. Наразі їх перевозять із Києва до Львова.

Місто Нанкін співпрацює зі Львовом у сфері туризму, зокрема у 2012 році міський голова Львова здійснив офіційний візит у межах участі у Світовій виставці історичних та культурних міст. Також нагадаємо, що Ченду є одним із найбільших міст Китаю та містом-партнером Львова з 2017 року. У ньому мешкає близько 16,5 млн осіб. Серед основних напрямів співпраці міст — розвиток інновацій та медичного туризму.

Мери китайських міст Нанкіну та Ченду висловили готовність допомогти в боротьбі з COVID-19 у відповідь на звернення міського голови Львова Андрія Садового.

Додамо, що в межах співробітництва з містами Китаю при ЛМР було створено робочу групу з питань співпраці міста Львова з містами КНР до складу котрої ввійшли представники різних структурних підрозділів ЛМР, депутатського корпусу, бізнесу ТПП та ГО.