мусор, вывоз, решение, ЛОГАДепутати міської ради після понад семигодинного обговорення в рамках робочої групи проголосували за проект ухвали "Про організацію вивозу твердих побутових відходів у місті Львові до 30.06 2019", згідно з якою Львівська ОДА отримує повноваження на вивіз та захоронення сміття зі Львова. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Згідно ухвали, ЛОДА має:

  • затвердити схему санітарного очищення та впровадження системи роздільного збирання твердих побутових відходів на період до 30.06.2019.
  • затвердити норми надання послуг з вивезення твердих побутових відходів на період до 30.06.2019.
  • визначити на конкурсних засадах суб’єктів господарювання, які будуть здійснювати вивезення ТПВ до 30.06.2019.
  • подати за попереднім погодженням Львівською обласною державою адміністрацією на затвердження виконавчому комітету Львівської міської ради тарифів на вивезення твердих побутових відходів.
  • право укладати угоди з постачання твердих побутових відходів з адміністративної території міста Львова на об’єкти захоронення та утилізації твердих побутових відходів з терміном дії до 30.06.2019.

У свою чергу, міська рада має звернутися до Державної аудиторської служби України для проведення аудиту використання коштів міського бюджету м. Львова на  вивезення та захоронення твердих побутових відходів з території міста Львова. За очищення міста від сміття з міського бюджету буде відшкодовано 150 млн грн. у цьому році та 2019-му й 300 млн грн. у 2018-му. Окрім того, Львівське КП “Транспортна фірма “Львівспецкомунтранс“ передається у тимчасове управління Львівській обласній державній адміністрації на період до 30.06.2019. Також депутати внесли пункт щодо заборони облаштування полігону на території міста Львова та ТЕЦ-2.2 та забезпечення зважування та контроля вивезення сміття.

"Ми прийняли рішення – зобов’язати обласну державну адміністрацію виконувати свої функції, які вона повинна виконувати відповідно до чинного законодавства. Ви ставите нам ультиматум, ви хочете 300 млн грн – окей. Якщо рідна держава вимагає в міста 300 млн грн, бо по іншому буде біда і ми будемо в епідеміях, ми дамо вам ці кошти. Вивозьте, працюйте, а ми вас будемо контролювати", - зазначив мер.


Депутаты городского совета после более семичасового обсуждения в рамках рабочей группы проголосовали за проект постановления "Об организации вывоза твердых бытовых отходов в городе Львове до 30.06 2019", согласно которому Львовская ОГА получает полномочия на вывоз и захоронение мусора из Львова. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

Согласно постановлению, ЛОГА должна:

  • утвердить схему санитарной очистки и внедрения системы раздельного сбора твердых бытовых отходов на период до 30.06.2019.
  • утвердить нормы предоставления услуг по вывозу твердых бытовых отходов на период до 30.06.2019.
  • определить на конкурсной основе субъектов хозяйствования, которые будут осуществлять вывоз ТБО до 30.06.2019.
  • подать по предварительному согласованию с Львовской областной государством администрацией на утверждение исполкому Львовского городского совета тарифов на вывоз твердых бытовых отходов.
  • заключать соглашения по поставкам твердых бытовых отходов с административной территории Львова на объекты захоронения и утилизации ТБО со сроком действия до 30.06.2019.

В свою очередь, городской совет намерен обратиться к Государственной аудиторской службе Украины для проведения аудита использования средств городского бюджета Львова на вывоз и захоронение ТБО с территории города Львова. За очистку города от мусора из городского бюджета будет возмещено 150 млн грн. в этом году и 2019-м и 300 млн грн. в 2018-м. Кроме того, Львовское КП "Транспортная фирма "Львовспецкомунтранс" передается во временное управление облгосадминистрации на период до 30.06.2019. Также депутаты внесли пункт о запрете обустройства полигона на территории города Львова и ТЭЦ-2 и обеспечении взвешивания и контроля вывоза мусора.

"Мы приняли решение - обязать областную государственную администрацию выполнять свои функции. Вы ставите нам ультиматум, вы хотите 300 млн грн - окей. Если родное государство требует от города 300 млн грн., потому что по другому будет беда и мы будем в эпидемиях, мы дадим вам эти средства. Вывозите, работайте, а мы вас будем контролировать", - отметил мэр.