дезертир, контрактник, львовская частьЗі львівської частини дезертирував військовослужбовець, який служив у Збройних силах за контрактом з 2013 року. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень України.

Як зазначається у матеріалах справи, військовослужбовець з Рівненської області уклав контракт у грудні 2013 року та був зарахований водієм 6-го мінометного розрахунку 2-го мінометного взводу 1 мінометної батереї 1 аеромобільно-десантного батальйону ВЧ-польова пошта В3720. Через три роки служби – 10 жовтня 2016 року він залишив свою частину та повернувся до неї 31 травня 2017 року. У судовому засіданні обвинувачуваний свою провину визнав повністю та показав, що залишив частину у зв'язку із сімейними обставинами, які негативно впливали на його психологічний стан. А 31 травня 2017 року він добровільно з'явився до військової прокуратури Хмельницького гарнізону. У вчиненому щиро розкаюється та просить суворо не карати.

Франківський районний суд міста Львова ухвалив визнати його винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 407 КК України, та призначити покарання у виді позбавлення волі строком на три роки. Проте звільнив від відбування покарання, якщо він протягом одного року іспитового строку не вчинить нового кримінального правопорушення.


Из львовской части дезертировал военнослужащий, который служил в Вооруженных силах по контракту с 2013 года. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений Украины.

Как отмечается в материалах дела, военнослужащий из Ровенской области заключил контракт в декабре 2013 года и был зачислен водителем 6-го минометного расчета 2-го минометного взвода 1 минометной батареи 1 аэромобильно-десантного батальона ВЧ-полевая почта В3720. Через три года службы - 10 октября 2016 года он оставил свою часть и вернулся 31 мая 2017-го. В судебном заседании обвиняемый свою вину признал полностью и показал, что оставил часть в связи с семейными обстоятельствами, которые негативно влияли на его психологическое состояние. А 31 мая 2017 года он добровольно явился в военную прокуратуру Хмельницкого гарнизона. В содеянном искренне раскаивается и просит строго не наказывать.

Франковский районный суд Львова постановил признать его виновным в совершении уголовного преступления, предусмотренного ч.4 ст. 407 УК Украины, и назначить наказание в виде лишения свободы сроком на три года. Однако освободил от отбывания наказания, если он в течение одного года испытательного срока не совершит нового уголовного преступления.