граница, таможня, смартфоныДвоє українців намагалися провезти через пункт пропуску Шегині більше 20 смартфонів і ноутбуки. Про це повідомляє прес-служба ГУ ДФС України у Львівській області.

Мешканці Вінниччини намагалися провезти в Україну нові смартфони та ноутбуки. Прибувши з Польщі на МАПП "Шегині", один з них задекларував два рулони тканини та холодильник, інший заявив, що теж везе два рулони тканини та 20 пар кросівок.

Однак під час митного огляду їх автомобілів Volkswagen Crafter, в багажнику першого виявили 14 мобільних телефонів Samsung Galaxy S10, зарядний пристрій та три ноутбуки та 10 таких же телефонів і три ноутбуки в багажнику другого авто. Усі товари нові, в упаковках виробників і не задекларовані. У поясненнях чоловіки зізнались, що перевозили ці товари на прохання знайомих.

Так, громадяни намагались перемістити через митний кордон України вказаний товар без декларування, тобто не заявивши за встановленою формою точних відомостей, а саме – про його наявність та кількість. Такі дії мають ознаки порушень митних правил, передбачених статтею 472 Митного кодексу України.


Двое украинский пытались провезти через пункт пропуска Шегини более 20 смартфонов и ноутбуки. Об этом сообщает пресс-служба ГУ ГФС Украины во Львовской области.

Жители Винницкой области пытались провезти в Украину новые смартфоны и ноутбуки. Прибыв из Польши на МАПП "Шегини", один из них задекларировал два рулона ткани и холодильник, другой заявил, что тоже везет два рулона ткани и 20 пар кроссовок.

Однако во время таможенного досмотра их автомобилей Volkswagen Crafter, в багажнике первого обнаружили 14 мобильных телефонов Samsung Galaxy S10, зарядное устройство и три ноутбука и 10 таких же телефонов и три ноутбука в багажнике второго авто. Все товары новые, в упаковках производителей и не задекларированы. В объяснениях мужчины признались, что перевозили эти товары по просьбе знакомых.

Так, граждане пытались переместить через таможенную границу Украины указанный товар без декларирования, то есть не заявив по установленной форме точных сведений, а именно - о его наличии и количестве. Такие действия имеют признаки нарушений таможенных правил, предусмотренных статьей 472 Таможенного кодекса Украины.