З 2018 року кількість охочих навчатися на факультеті електроніки та комп’ютерних наук в Львівському національному університеті імені Івана Франка зросла в чотири рази. Такого результату вдалося досягнути за активної співпраці університету з міжнародною IT-компанією GlobalLogic.

Якщо в 2018 році на факультет електроніки та комп’ютерних технологій Львівського університету було подано 1191 заяву, то в 2021 році цей показник зріс на 316% і становив 4960. Цього року на навчання на факультеті зарахували 364 абітурієнтів, що на 154% більше, ніж у 2018 році. 

У 2019 році освітню програму (ОП) «Фізична та біомедична електроніка» переглянули через низький попит серед вступників. Так утворилася оновлена та осучаснена програма «Сенсорні та діагностичні електронні системи». Вклад у її розробку зробив консультант GlobalLogic Анатолій Шупарський. Як куратор він організовував та консультував зустрічі профільних фахівців і викладачів університету, на яких було оновлено загальний уклад програми, переглянуто заплановані предмети і години, відповідно до ринкових реалій.

Згідно з даними ЛНУ, у 2018 році на освітню програму було подано 117 заяв, а зараховано 25 абітурієнтів. У 2021 році кількість поданих заяв зросла на 131,6% — до 271. На навчання зарахували 56 абітурієнтів.

«Вища освіта в Україні — це потужний механізм для розвитку IT-галузі. Однак будь-який механізм все одно потрібно розвивати й змінювати. Сподіваюся, що вклад IT-спеціалістів в українську технічну освіту покращить рівень підготовки студентів та сприятиме кращій зацікавленості майбутніх інженерів у професії», — прокоментував консультант GlobalLogic, лід ОП «Сенсорні та діагностичні електронні системи» Анатолій Шупарський.

«ЛНУ імені Івана Франка прагне створити комфортні умови для професійного зростання майбутніх інженерів. Завдяки співпраці з GlobalLogic ми можемо залучити в освітній процес інновації та модернізувати освітні програми», — додав декан факультету електроніки та комп'ютерних технологій Юрій Фургала.

Перша освітня програма, до розвитку якої долучилася компанія GlobalLogic, — «Інформаційні системи і технології». Її розробка стартувала «з нуля» у 2016 році. У 2017 році відбувся перший набір. Також компанія зробила вклад в оновлення ОП «Електроніка та комп'ютерні системи». Вона успішно стартувала у 2021 році. 

Довідка

GlobalLogic (www.globallogic.com) — лідер у цифровій інженерії. Компанія допомагає клієнтам проєктувати та створювати інноваційні продукти, платформи й цифрові рішення для сучасного світу. Поєднуючи стратегічний дизайн, комплексний інжиніринг й експертизу в галузі даних, GlobalLogic дозволяє клієнтам вийти на нові рівні можливого і прискорити їхній перехід до цифрового бізнесу майбутнього. Центральний офіс GlobalLogic знаходиться у Кремнієвій долині у США, а інжинірингові та дизайн-центри розташовані по всьому світу. GlobalLogic — компанія групи Hitachi.