погранслужба, реформа28 березня розпочався черговий масштабний набір до реформованих органів і підрозділів Державної прикордонній службі України в рамках пілотного проекту "Нове обличчя кордону". Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України.

Відбір кандидатів здійснюється в підрозділи Окремого контрольно-пропускного пункту "Київ" та Мостиського прикордонного загону, персонал яких виконує завдання в аеропорту "Бориспіль", залізничній станції "Київ-пасажирський" та пункті пропуску "Краковець", що на кордоні з Польщею.

Конкурсний відбір проводиться як серед військовослужбовців Держприкордонслужби України, так і цивільних громадян України. Загалом планується відібрати близько 800 осіб, більшість з яких саме з числа цивільної молоді. Для конкурсного відбору вперше в історії відомства в систему кадрового менеджменту інтегровано підрозділ перевірки особового складу на поліграфі.

Для переможців конкурсу створено належний рівень мотивації служби. Зокрема грошове забезпечення молодшого персоналу на сьогодні складатиме близько 9 тисяч гривень на місяць. Також передбачено подальше кар’єрне зростання, професійна підготовка за міжнародними стандартами та сучасне екіпірування.

Партнерами нинішнього етапу проекту виступили Посольство США в Україні та Міжнародна організація з міграції.


28 марта начался очередной масштабный набор в реформированных органов и подразделений Государственной пограничной службе Украины в рамках пилотного проекта "Новое лицо границы". Об этом сообщает пресс-служба Госпогранслужбы Украины.

Отбор кандидатов осуществляется в подразделения Отдельного контрольно-пропускного пункта "Киев" и Мостисского пограничного отряда, персонал которых выполняет задания в аэропорту "Борисполь", железнодорожной станции "Киев-пассажирский" и пункте пропуска "Краковец" на границе с Польшей.

Конкурсный отбор проводится как среди военнослужащих Госпогранслужбы Украины, так и гражданских лиц Украины. Всего планируется отобрать около 800 человек, большинство из которых именно из числа гражданской молодежи. Для конкурсного отбора впервые в истории ведомства личный состав будет проверяться на полиграфе.

Для победителей конкурса создан надлежащий уровень мотивации. В частности денежное обеспечение младшего персонала сегодня составляет около 9000 гривен в месяц. Также предусмотрено карьерный рост, профессиональная подготовка по международным стандартам и современная экипировка.

Партнерами нынешнего этапа проекта выступили Посольство США в Украине и Международная организация по миграции.