29 липня Львів разом з усією Україною та світом відзначатиме 155-річчя від дня народження праведного митрополита Андрея. Із цієї нагоди у Львові підготували низку тематичних заходів.

Відтак, заходи розпочнуться о 10:00 із Божественної Літургії в Архикатедральному Соборі св. Юра (площа св. Юра, 5). Цього ж дня відбуватиметься проща до Прилбич (деталі - за посиланням). Крипта, де похований митрополит Андрей, протягом усього дня буде відкритою для відвідувачів та охочих вшанувати його пам’ять.

Тим часом, на фасаді Львівської міської ради буде розміщено банер із зображенням митрополита Андрея. Перед ратушею діятиме виставка, яка розкриє основні віхи життєвого шляху і служіння митрополита.

Львівські митці також підготували свій подарунок до 155-річчя Андрея Шептицького, який за життя був меценатом численних мистецьких проектів. Саме тому на просп. Червоної Калини, 64 відбудеться відкриття муралу, присвяченого митрополиту Андрею. Початок — о 14:00.

Молодь також не залишиться осторонь. БО «Фундація Духовного Відродження» ЛА УГКЦ підготувала для молоді квест, який розпочнеться о 13:00 на Святоюрській горі, де митрополит провів велику частину свого життя.

«Завдяки квесту, молодь, віком від 14 до 18 років, зможе заглибитися в історію життя Шептицького. На кожній точці квесту будуть завдання, пов’язані з певною частинкою його життєвої дороги. Молодь отримає питання про зріст митрополита, буде завдання «фуршет-інтуїція», коли учасники зможуть «вмикати інтуїцію» й обирати ті предмети, які на їхню думку, пов’язані з митрополитом, ми готуємо такий великий-великий стіл із цими речима. Родзинкою буде те, що учасники зможуть вивчити чотирма іноземними мовами вислів «з днем народження», — розповіла координаторка паломницько-туристичного центру на Святоюрській горі, Анастасія Терлецька.

Під час авторської екскурсії на Святоюрській горі охочі зможуть на власні очі побачити унікальні артефакти, пов’язані із життям митрополита Андрея та часом, коли він жив. Наприклад, високі милиці митрополита, фрагменти богослужбового одягу тих часів. Окрім того, екскурсія супроводжуватиметься живою музикою, яку полюбляв слухати митрополит. Записатися на авторські екскурсії та квест можна за телефоном: 097 702 77 17.

Цього ж дня, о 20:00 год у Митрополичих палатах відбудеться молитва на прославу праведного митрополита Андрея, а о 20:10 — на Святоюрській горі презентують короткометражний документальний фільм «Андрей Шептицький: монах, менеджер та підприємець». Вхід — за запрошеннями.