Яворівський районний суд Львівської області засудив до двох років позбавлення волі чоловіка, який дезертирував після двох тижнів перебування у навчальному центрі ЗСУ. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Чоловік був призваний 21 серпня 2014 року Ужгородським ОМВК Закарпатської області за мобілізацією та прибув для проходження військової служби у військову частину польова пошта В4264 (184-й навчальний центр, колишня військова частина А2615). Його призначили на посаду курсанта 4 взводу 14 навчальної роти 1 навчального батальйону військової частини польова пошта В4264 за військово-обліковою спеціальністю навідник оператор.

Знаючи про особливий період несення обвинувачений 9 вересня 2014 року без дозволу командира самовільно залишив місце служби, а саме - військове містечко "Гвардійське" у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки, що знаходиться у с. Старичі Яворівського району. Відтоді вже не повернувся.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчинені кримінального правопорушення визнав повністю, щиро розкаявся та пояснив, що покинув військову частину, оскільки його батько був хворий. Просив суворо не карати.

Суд взяв до уваги, що обвинувачений вперше притягується до кримінальної відповідальності, обставини, які склались у нього в сім'ї, те, що він не переховувався, жодних дій, щоб уникнути відповідальності, не проводив.

Тому, визнавши винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.408 КК України, та призначивши покарання у вигляді позбавлення волі строком 2 роки, звільнив від його відбування з випробуванням на рік.


Яворовский районный суд Львовской области приговорил к двум годам лишения свободы мужчину, который дезертировал после двух недель пребывания в учебном центре ВСУ. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений. 

Мужчина был призван 21 августа 2014 года Ужгородским ОМВК Закарпатской области по мобилизации и прибыл для прохождения военной службы в военную часть полевая почта В4264 (184-й учебный центр, бывшая военная часть А2615). Его назначили на должность курсанта 4 взвода 14 учебной роты 1 учебного батальона воинской части полевая почта В4264 по военно-учетной специальности наводчик оператор.

Зная об особом периоде несения, обвиняемый 9 сентября 2014 года без разрешения командира самовольно оставил место службы, а именно - военный городок "Гвардейское" в Международном центре миротворчества и безопасности, который находится в с. Старычи Яворовского района. С тех пор уже не вернулся.

В судебном заседании обвиняемый свою вину в совершении уголовного преступления признал полностью, чистосердечно раскаялся и пояснил, что покинул военную часть, поскольку его отец был болен. Просил строго не наказывать.

Суд принял во внимание, что обвиняемый впервые привлекается к уголовной ответственности, обстоятельства, которые сложились у него в семье, то, что он не скрывался, никаких действий, чтобы избежать ответственности, не проводил.

Поэтому, признав виновным в совершении уголовного преступления, предусмотренного ч.1 ст.408 УК Украины, и назначив наказание в виде лишения свободы сроком 2 года, освободил от его отбывания с испытанием в год.