мигрант, операцияНа Львівщині під час операції "Мігрант" виявили 447 нелегальних мігрантів, а також 504 порушників законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

За час проведення профілактичних заходів, які тривали з 26 жовтня по 24 грудня правоохоронці виявили у Львові та в області 447 нелегальних мігрантів, а також 504 порушників законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства.

З них 474 особи працівниками регіональних підрозділів Державної міграційної служби України притягнуто до відповідальності за ст.203 (порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України), 7 - за ст.204 (порушення порядку працевлаштування, прийняття на навчання, надання житла, реєстрації іноземців та осіб без громадянства та оформлення для них документів), 19 - за ст.205 (невжиття заходів до забезпечення своєчасної реєстрації іноземців і осіб без громадянства) та ще 4 - за ст.206 (порушення порядку надання іноземцям та особам без громадянства житла, транспортних засобів та сприяння в наданні інших послуг) КУпАП.

На порушників накладено штрафів на майже 271 тисячу гривень, окрім того скеровано 176 подань про примусове повернення іноземців та осіб без громадянства в країну походження та 30 подань про заборону в’їзду іноземцям та особам без громадянства в Україну. Щодо 82 іноземців, котрі перебувають на території України, скеровані подання про скорочення їм строку тимчасового перебування у нашій державі.

Нагадаємо, операція під умовною назвою "Мігрант" на Львівщині проводилася з метою запобігання та протидії нелегальній міграції та іншим порушенням законодавства України в міграційній сфері.


На Львовщине во время операции "Мигрант" обнаружили 447 нелегальных мигрантов, а также 504 нарушителей законодательства о правовом статусе иностранцев и лиц без гражданства. Об этом сообщает отдел коммуникации полиции Львовской области.

За время проведения профилактических мероприятий, которые продолжались с 26 октября по 24 декабря правоохранители обнаружили во Львове и в области 447 нелегальных мигрантов, а также 504 нарушителей законодательства о правовом статусе иностранцев и лиц без гражданства.

Из них 474 человека работники региональных подразделений Государственной миграционной службы Украины привлекли к ответственности по ст.203 (нарушение иностранцами и лицами без гражданства правил пребывания в Украине и транзитного проезда через территорию Украины), 7 - по ст.204 (нарушение порядка трудоустройства, принятия на обучение, предоставление жилья, регистрации иностранцев и лиц без гражданства и оформления для них документов), 19 - по ст.205 (непринятие мер к обеспечению своевременной регистрации иностранцев и лиц без гражданства) и еще 4 - по ст.206 (п орушення порядка предоставления иностранцам и лицам без гражданства жилья, транспортных средств и содействия в предоставлении других услуг) КоАП.

На нарушителей наложены штрафы на почти 271 000 гривен, кроме того направлено 176 представлений о принудительном возвращении иностранцев и лиц без гражданства в страну происхождения и 30 представлений о запрете въезда иностранцам и лицам без гражданства в Украине. В отношении 82 иностранцев, находящихся на территории Украины, направлены представления о сокращении им срока временного пребывания в нашем государстве.

Напомним, операция под условным названием "Мигрант" на Львовщине проводилась с целью предотвращения и противодействия нелегальной миграции и другим нарушениям законодательства Украины в миграционной сфере.