взятка, полицейский, патрульныйУ Львові поліціант погорів на 1200 доларів США хабара. Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Західного регіону України.

25 березня 2019 року за процесуальним керівництвом військової прокуратури Львівського гарнізону, слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові, за матеріалами та спільно з оперативними співробітниками Управління СБУ у Львівській області, задокументовано факт вимагання та отримання неправомірної вигоди інспектором батальйону одного з Управлінь патрульної поліції у Львівській області.

Установлено, що хабар у розмірі 1200 доларів США від призовника призначався за вплив на прийняття посадовими особами Львівського обласного військового комісаріату рішення про відстрочку від призову на строкову військову службу в Збройних силах України. Кошти виявлені та вилучені в повному обсязі під час проведення особистого обшуку лейтенанта поліції. Офіцера затриманого в порядку ст. 208 КПК України.

На даний час проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії. За результатами їх проведення будуть вирішені питання щодо повідомлення поліціанту про підозру та звернення до суду з клопотаннями щодо обрання міри запобіжного заходу і відсторонення від займаної посади.

da30b34d9a50c89b0a91da65ae51fabb.md.jpg a20091491c2ffa389c45ce6102dd2242.jpg d158a17a6cd0f7951acabac572f1e879.md.jpg


Во Львове полициант погорел на 1200 долларов США взятки. Об этом сообщает пресс-служба военной прокуратуры Западного региона Украины.

25 марта 2019 года под процессуальным руководством военной прокуратуры Львовского гарнизона, следователями Территориального управления ГБР, расположенного в г. Львове, по материалам и совместно с оперативными сотрудниками Управления СБУ во Львовской области, задокументирован факт вымогательства и получения неправомерной выгоды инспектором батальона одного из управлений патрульной полиции во Львовской области.

Установлено, что взятка в размере 1200 долларов США от призывника предназначалась за влияние на принятие должностными лицами Львовского областного военного комиссариата решение об отсрочке от призыва на срочную военную службу в Вооруженных силах Украины. Средства обнаружены и изъяты в полном объеме во время проведения личного обыска лейтенанта полиции. Офицера задержали в порядке ст. 208 УПК Украины.

В настоящее время проводятся первоочередные следственные (розыскные) действия. По результатам их проведения будут решены вопросы сообщения полицейскому о подозрении и обращении в суд с ходатайствами об избрании меры пресечения и отстранении от занимаемой должности.