Учора, 24 лютого, у КНП «Пологовий клінічний будинок № 1 м. Львова» відбулась презентація запуску послуги #єМалятко. Це перший комплексний сервіс в Україні, який об’єднує 10 послуг, пов’язаних з народженням дитини, в 1. Львів став 6-м містом, в якому його надаватимуть.

 

«Сьогодні дуже важливий для нашого міста день. Ми хочемо, щоб батьки більше часу проводили з дітьми і менше стояли в чергах, оформляючи документи. Отож, сьогодні послуга #єМалятко офіційно починає діяти в нашому місті. Були тестування, а тепер офіційно даємо початок великому процесу. Що для нас, для міста, батьків важливо? Раніше майже 30 годин доводилось присвячувати, щоб оформити документи — а це понад 37 видів документів, які потрібно було подати, і понад 11 установ, які потрібно було відвідати. Тепер це все буде в одній послузі", — відзначив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

Як зазначила заступниця міністра цифрової трансформації Людмила Рабчинська, Львів — шосте місто в Україні, де стартувала послуга.

«Львів у нас — шосте місто, де запущена послуга #єМалятко. Я впевнена, що львів’яни дуже чекали на неї, тому що вона — нового покоління та надається за життєвою подією. Наразі вже понад 500 мешканців отримали цю послугу в Україні. Вже зараз ми можемо зустрічати народження маленьких львів’ян із меншими чергами. У комплексі наразі об’єднано 8 послуг, наступні дві очікуємо в квітні. Проте вже зараз це — великий прорив, порівняно із тим, що було раніше», — зазначила вона.

Відтак, послуга надаватиметься у трьох пологових будинках міста:

  •  Міський комунальний клінічний пологовий будинок № 1;
  •  Львівський обласний клінічний перинатальний центр;
  •  3-тя міська клінічна лікарня м. Львова.

«Сьогодні ми вже протестували більше 20 людей. Єдине, що потрібно долучати довідку з пологового й паспортні документи. Запрошую користуватися послугою. Вона буде поширена в пологових будинках, у ЦНАПах та інших установах, які зможуть це робити», — додала директорка департаменту адміністративних послуг міськради Валентина Бартошик.

Революційна для України та світу комплексна послуга покликана заощадити час молодих батьків: кількість можливих візитів до органів влади знизиться з 11 до 0, а кількість документів, що вимагаються, — з 37 до 1.

Раніше до ініціативи вже приєдналися Харків, Луцьк, Кривий Ріг, Вінниця та Київ, а найближчим часом послугу буде запущено ще в 5 містах, серед яких — Дніпро, Одеса, Запоріжжя, Рівне та Маріуполь.