дезертир, Яворов, судЯворівський районний суд Львівської області виніс вирок військовослужбовцю, який покинув свою частину в Яворові після п'яти місяців служби. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Львів'янин був мобілізований 19 травня 2014 року Личаківсько-Шевченківсько-Залізничним ОРВК Львівської області та зарахований до військової частини - польова пошта В 4680 на посаду старшого механіка - водія-електрика 1-го зенітного ракетно-артилерійського дивізіону бригади. 29 жовтня 2014 року, самовільно залишив територію військової частини та повернувся додому.

В судовому засіданні обвинувачений в інкримінованому йому кримінальному правопорушенні за ч.1 ст. 408 КК України свою вину визнав повністю та дав суду показання, що у зв'язку з сімейними обставинами 29.10.2014 самовільно залишив військову частину. 14 лютого 2017 року від проходженя військової служби його було звільнено. У вчиненому щиро розкаявся та просив суворо не карати.

При  обранні покарання обвинуваченому суд врахував, що він позитивно характеризується та брав участь у проведенні антитерористичної операції на території Донецької та Луганської області. Тож призначив йому покарання у виді двох років позбавлення волі, проте звільнив від відбування покарання з іспитовим терміном один рік.


Яворовский районный суд Львовской области вынес приговор военнослужащему, который покинул свою часть в Яворове после пяти месяцев службы. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений. 

Львовянин был мобилизован 19 мая 2014 года Лычаковско – Шевченковско - Железнодорожным ОРВК Львовской области и зачислен в воинскую часть - полевая почта В 4680 на должность старшего механика - водителя-электрика 1-го зенитного ракетно-артиллерийского дивизиона бригады. 29 октября 2014 года он самовольно покинул территорию военной части и вернулся домой.

В судебном заседании обвиняемый в инкриминируемом ему уголовном правонарушении по ч.1 ст. 408 УК Украины свою вину признал полностью и дал суду показания, что в связи с семейными обстоятельствами самовольно покинул воинскую часть. 14 февраля 2017 года от прохождений военной службы был уволен. В содеянном искренне раскаялся и просил строго не наказывать.

При выборе наказания обвиняемому суд учел, что он положительно характеризуется и участвовал в проведении антитеррористической операции на территории Донецкой и Луганской области. Поэтому назначил наказание в виде двух лет лишения свободы, однако освободил от отбывания наказания с испытательным сроком на один год.