ЛМКП «Львівтеплоенерго» завершило гідравлічні випробування теплових мереж і проводить ліквідацію виявлених поривів і пошкоджень на трубопроводах. За результатом гідравліки виявлено 87 поривів на магістральних трубопроводах від ТЕЦ-1 і ТЦ «Північна». Нагадаємо, на балансі підприємства знаходиться більше 430 км теплових мереж.

 

«Згідно з правилами експлуатації теплових мереж, затверджених профільним міністерством, є прописано регламент робіт, які ми маємо виконати для якісної і надійної підготовки до наступного сезону подачі опалення. Серед цих робіт є проведення щорічних гідравлічних випробувань і ліквідації поривів і пошкоджень, виявлених на теплових мережах. Так, з 15 червня ми розпочали гідравліку. Було виявлено 61 порив на магістральній тепловій мережі, яка іде від ТЕЦ-1. Це Сихівський район, Франківський, і частина Личаківського. Вже ліквідовано і в роботі 23 пориви. Зокрема, зараз тривають роботи з ліквідації пориву на вул. Чукаріна і вул. Кос-Анатольського. Зокрема на вул. Кос-Анатольського, після огляду пориву і стану трубопроводів, було прийнято рішення замінити ділянку мережі на попередньо ізольовані труби, щоб надійно увійти і провести опалювальний сезон. Натомість з наступного тижня будемо проводити заповнення водою тих ділянок мережі, де ліквідовані пориви", — розповів Василь Вулик, начальник Району магістральних теплових мереж ЛМКП «Львівтеплоенерго».

Загалом на магістральних теплових мережах було виявлено 87 поривів. Крім 61 пориву на мережі, яка іде від ТЕЦ-1, виявлено також 26 поривів на тепломережі від ТЦ «Північна» — Шевченківський район.

Нагадаємо, відновлення подачі гарячої води до споживачів ЛМКП «Львівтеплоенерго» заплановано з 13 липня.

Гідравлічні випробовування проводяться щорічно після завершення опалювального сезону, згідно з пунктами «Правил технічної експлуатації теплових установок і мереж», затверджених Наказом Міністерства палива та енергетики України № 71 від 14.02.2007р, та пунктом VI «Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду» затверджених Наказом Міністерства палива та енергетики України N 620/378 від 10.12.2008. Якісно проведена гідравліка і ліквідація всіх виявлених пошкоджень — це запорука стабільного і безаварійного проходження опалювального сезону.