STATUS QUO

«Хлібпром» працює у посиленому режимі

Концерн «Хлібпром» максимально збільшив потужності заводів для пакування усієї хлібобулочної продукції. Так, виробництво працює у посиленому режимі під час карантину, з дотриманням додаткових заходів безпеки, аби забезпечити населення продуктами у необхідному обсязі.

«Ми продовжуємо випускати хлібобулочну продукцію у повному, необхідному для населення, обсязі. Задля гарантування найвищого рівня безпеки в час поширення коронавірусу COVID-19 на всіх підрозділах концерну «Хлібпром» вжито додаткових посилених застережних заходів. На усіх наших виробничих підрозділах, на прохідних, сходових клітках, у кімнатах прийому їжі встановлено додаткові дезінфектори, обов’язкове використання яких додатково контролюється. Для оцінки фізичного стану кожному працівнику перед входом на підприємство вимірюють температуру тіла безконтактними термометрами. Вдвічі частіше проводиться вологе прибирання з хлором з обов’язковим протиранням рукояток та часто використовуваних поверхонь. Всі працівники забезпечені захисними засобами, такими як маски та рукавиці з відповідними інструкціями їх використання для мінімізації поширення вірусів. Ми перебуваємо в постійному контакті з лікарями і за їх рекомендаціями наші медпункти постійно поповнюються профілактичними препаратами та вітамінами, які мають імуномодулюючу та противірусну дію. Відповідно кожен працівник після консультації з терапевтом має можливість отримати необхідний препарат для додаткового бар’єру від вірусів. В цей час наші працівники виробництв, так само як медики й інші працівники ургентних служб, не мають можливості залишатися дома, а щодня виходять на роботу для виконання свого обов’язку. Тому адміністрація підприємства прийняла рішення про закупівлю фруктів, які містять вітамін С збагачені іншими антисептичними властивостями для підсилення вітамінної дієти наших працівників", — зазначають у концерні «Хлібпром».

Також на підприємстві додають, що, з метою безпеки, усіх працівників доставляють на роботу власними маршрутами концерну, не використовуючи громадський транспорт.

За даними компанії, у період з 16 по 20 березня 2020 року (перший тиждень карантину), середньодобове виробництво свіжого хліба по заводах концерну «Хлібпром» зросло на 12% в порівнянні з аналогічним періодом минулого тижня. Така тенденція продовжує зберігатися. Наразі середньодобове виробництво на підприємствах складає близько 200 тонн/доба.

Довідка

ПрАТ «Концерн Хлібпром» — одне з найбільших підприємств українського ринку хліба, яке щодня виготовляє до 200 тонн продукції — хлібної, хлібобулочної, кондитерської та тістових напівфабрикатів. В структуру Компанії входить 5 переробних підприємств: Львівський хлібзавод № 1, Львівський хлібзавод № 5, Цех хлібобулочних напівфабрикатів, Вінницяхліб, Явірмлин.