олимпиада гениев, школьница, устройство для незрячихЛьвівська учениця 11 класу Софія Петришин братиме участь у Міжнародному конкурсі наукових та мистецьких проектів GENIUS Olympiad 2018, який відбудеться впродовж 11-16 червня у місті Освего, штат Нью-Йорк, США. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

16-річна винахідниця зі Львова Софія Петришин поїде на Міжнародну олімпіаду геніїв в США. Школярка представить у Нью-Йорку пристрій, що перетворює цифрову інформацію на шрифт Брайля для незрячих.

Дівчина навчається в 11 класі НВК "Школа-ліцей "Оріяна" та займається у секції інформатики Львівської обласної МАН.

"Я хотіла написати якусь наукову роботу, щоб вона була корисна суспільству, і щоб мені було цікаво. Зараз є дуже багато книжок, які друкуються шрифтом Брайля, і на це витрачається дуже багато паперу і коштів. Також є багато літератури, яка є недоступною для незрячих. Тому я звернула увагу на те, що розвиваються інформаційні технології, інформація поширюється через комп’ютер – і це можна використати, - розповіла ZAXID.NET Софія Петришин. - Я вирішила, що незрячим було би вигідно зчитувати інформацію з комп’ютера за допомогою якогось приладу. У світі є аналоги моєму винаходу, але вони коштують від 2 до 5 тис. доларів, і є фактично недоступними для українців. Тому з вересня минулого року я почала працювати на своїм проектом". 

Зі своїм винаходом вона вже виграла у престижному всеукраїнському конкурсі, а влітку спробує отримати світове визнання.

З-поміж іншого, винахід львівської школярки також допоможе незрячим простіше проводити операції із банкоматами.

Довідка SQ. Олімпіада геніїв в Нью-Йорку – це один із найпрестижніших конкурсів для школярів та випускників шкіл зі всього світу. Переможцям дають можливість отримати вищу освіту в США та щомісячну стипендію. Перш ніж потрапити на цю олімпіаду, Софія Петришин перемогла у всеукраїнському конкурсі Intel-Техно Україна.


Львовская ученица 11 класса София Петрушин будет участвовать в Международном конкурсе научных и художественных проектов GENIUS Olympiad 2018, который состоится в течение 11-16 июня в городе Освего, штат Нью-Йорк, США. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

16-летняя изобретательница из Львова София Петрушин поедет на Международную олимпиаду гениев в США. Школьница представит в Нью-Йорке устройство, преобразующее цифровую информацию на шрифт Брайля для незрячих.

Девушка учится в 11 классе УВК "Школа-лицей "Орияна" и занимается в секции информатики Львовской областной МАН.

"Я хотела написать какую-то научную работу, чтобы она была полезна обществу, и чтобы мне было интересно. Сейчас очень много книг, которые печатаются шрифтом Брайля, и на это тратится очень много бумаги и средств. Также есть много литературы, которая является недоступной для незрячих. Поэтому я обратила внимание на то, что развиваются информационные технологии, информация распространяется через компьютер - и это можно использовать, - рассказала ZAXID.NET София Петрушин. - я решила, что незрячим было бы выгодно считывать информацию с компьютера с помощью какого прибора. В мире есть ан логи моему изобретению, но они стоят от 2 до 5 тыс. долларов, и фактически недоступными для украинского. Поэтому с сентября прошлого года я начала работать на своим проектом". 

Со своим изобретением она уже выиграла в престижном всеукраинском конкурсе, а летом попытается получить мировое признание.

Среди прочего, изобретение львовской школьницы также поможет незрячим проще проводить операции с банкоматами.

Справка SQ. Олимпиада гениев в Нью-Йорке - это один из самых престижных конкурсов для школьников и выпускников школ со всего мира. Победителям дают возможность получить высшее образование в США и ежемесячную стипендию. Прежде чем попасть на эту олимпиаду, София Петрушин победила во всеукраинском конкурсе Intel-Техно Украина.