В Україні серед тварин, що опинились на межі вимирання, одне з перших місць займають зубри європейські (Bison bonasus L.), які колись були розповсюджені майже по всій території нашої країни – від Полісся до Карпат, проте сьогодні знаходяться на стадії вимирання. Відтак, у департаменті екології та природних ресурсів облдержадміністрації відбулась нарада щодо збереження та відтворення популяції зубра  під головуванням начальника управління охорони природних ресурсів Андрія Сенюка.

Зазначимо, що цей вид тварин занесений у Червону книгу України.

Одним з основних питань наради було вжиття заходів щодо збереження особини зубра, який має вади зору та блукає в межах населених пунктів Сидинівки та Смільного Бродівського району. Вирішили пересилити цього зубра в вольєр, який відповідає усім нормам одного з фермерських господарств області.

Також обговорили питання  збереження та відтворення популяції зубра, як одного з пріоритетів у  роботі зі збереження біологічного різноманіття та охорони тваринного світу, напрацювання дорожньої карти для підготовки Національного плану дій щодо збереження популяції зубра європейського ((Bison bonasus L.) на загальнодержавному рівні.

Варто зазначити, що кількість зубрів на Львівщині найбільша на території України. Так, за результатами моніторингу, обліку та спостережень за популяцією на початку 2020 року на території області нараховується 114 особини зубра, а саме в НПП «Сколівські Бескиди» – 35 та в ДП «Мисливське господарство «Стир» – 79.