Олимпиада, игры, Бубка, СадовойЛьвів готовий поборотись за право приймати Зимові Олімпійські ігри у 2030 році та проводити юнацькі Зимові Олімпійські ігри 2028 року. Таку заяву зробив міський голова Львова Андрій Садовий під час відкритої зустрічі та прес-брифінгу з президентом НОК України, членом виконавчого комітету МОК, олімпійським чемпіоном, Героєм України Сергієм Бубкою. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Львів може стати учасником боротьби за право проведення Олімпійських ігор 2030 року. Роботу з подання заявки розпочнуть у 2020 році. Нагадаємо, цьогоріч у червні обрали переможця 2026 року.

"Про це вже мало хто згадує, але до 2014 року Україна готувала заявку на Winter Olympics 2022 (Львів-Карпати). Згодом війна перекреслила ці плани. Наступні ігри, на які можемо претендувати, аж у 2030 році", — зазначив Андрій Садовий.

На думку мера Львова, українці витрачають великі кошти на європейських зимових курортах, а в Україні зимовий туризм мало розвинутий. Організація таких подій у себе дає стимул для розвитку спортивної інфраструктури цілої країни.

Олімпійський актив Львова та Львівщини сьогодні зустрівся з президентом НОК України Сергієм Бубкою. Президент НОК України, член Виконавчого комітету МОК, Олімпійський чемпіон, Герой України Сергій Бубка перебував у Львові з коротким візитом.

Президент НОК України Сергій Бубка, в свою чергу, розповів про перспективу будівництва на Львівщині Олімпійської бази у західній частині України.

"Десь півтора роки тому на Донеччині підняли питання будівництва олімпійської бази і весь цей час плідно працювали над опрацюванням цього проекту. Це дуже потрібно нашій державі і всьому українському спорту. Ми сьогодні повинні думати про майбутнє, щоб не залишатись осторонь від тих досягнень, що у нас вже є. Тому нам потрібні на сході, заході, півночі, півдні і в центрі країни такі міцні олімпійські бази. База повинна завжди працювати, і коли підготовка до Олімпіади не ведеться, там повинні тренуватися наші діти", — зазначив Сергій Бубка.


Львов готов побороться за право принимать Зимние Олимпийские игры в 2030 году и проводить юношеские зимние Олимпийские игры 2028 года. Такое заявление сделал мэр Львова Андрей Садовый во время открытой встречи и пресс-брифинге с президентом НОК Украины, членом исполнительного комитета МОК, олимпийским чемпионом, Героем Украины Сергеем Бубкой. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

Львов может стать участником борьбы за право проведения Олимпийских игр 2030 года. Работу по представлению заявки начнут в 2020 году. Напомним, в этом году в июне выбрали победителя 2026 года.

"Об этом уже мало кто вспоминает, но до 2014 года Украина готовила заявку на Winter Olympics 2022 (Львов-Карпаты). Впоследствии война перечеркнула эти планы. Следующие игры, на которые вправе претендовать, только в 2030 году", - отметил Андрей Садовый.

По мнению мэра Львова, украинцы тратят большие средства на европейских зимних курортах, а в Украине зимний туризм мало развит. Организация таких событий в себя дает стимул для развития спортивной инфраструктуры целой страны.

Олимпийский актив Львова и Львовской области сегодня встретился с президентом НОК Украины Сергеем Бубкой. Президент НОК Украины, член Исполнительного комитета МОК, Олимпийский чемпион, Герой Украины Сергей Бубка находился во Львове с коротким визитом.

Президент НОК Украины Сергей Бубка, в свою очередь рассказал о перспективе строительства на Львовщине Олимпийской базы в западной части Украины.

"Где-то полтора года назад в Донецкой области подняли вопрос строительства олимпийской базы и все это время плодотворно работали над разработкой этого проекта. Это очень нужно нашей стране и всему украинскому спорту. Мы сегодня должны думать о будущем, чтобы не оставаться в стороне от тех достижений, которые у нас уже есть. Поэтому нам нужны на востоке, западе, севере, юге и в центре страны такие крепкие олимпийские базы. База должна всегда работать, и когда подготовка к Олимпиаде не ведется, там должны тренироваться наши дети", - отметил Сергей Бубка.