Сьогодні, 24 вересня, на засіданні виконавчого комітету було прийнято 7 рішень про демонтаж тимчасових споруд. Як акцентував доповідач – заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач, усі ці проєкти рішень виконкому підготовлені на виконання ухвал сесії міської ради ще 2019 року про виключення відповідних об’єктів з перспективної схеми розміщення МАФ, а також на виконання рішень комісії, яка була створена саме для розгляду та врегулювання питань щодо малих архітектурних форм у Львові.

Зокрема, відповідно до рішень виконавчого комітету, буде демонтовано тимчасові споруди на пл. Галицькій, просп. Свободи, 47, просп. Чорновола, 45, вул. Князя Романа, 38, вул. Пасічній, 55, на перетині вул. Пасічна – вул. Личаківська, на перетині вул. Пекарська – вул. Мечникова.

«Робоча група розглядала перелік звернень підприємців, по частині з них було прийнято рішення про поновлення у перспективній схемі, і ці питання на виконком про демонтаж не виносяться. Але ті об’єкти, де комісія завершила свою роботу і прийняла рішення про відмову, і ці рішення є зафіксовані протоколами, є винесені для розгляду», - наголосив Любомир Зубач.

Зауважимо, що в кожному рішенні є пункт про можливість добровільного демонтажу споруди її власником.