Василий Виконский, увольнение, Маркиян МальскийКерівник львівської поліції Віконський відмовив губернатору Львівщини у вимозі написати заяву про звільнення. Про це повідомляє Знай.ua

У зв'язку з резонансним силовим розгоном протестувальників Національною поліцією на станції Соснівка Львівської області, де шахтарі, місцеві жителі та атовці блокували вагони з російським вугіллям, сьогодні, 24 вересня на нараді Львівської обласної державної адміністрації очільник області Маркіян Мальський попросив голову Нацполіції Львівщини Василя Віконського написати заяву про звільнення. Він вмотивував це тим, що після перегляду відео з місця подій зробив висновок, що своїм наказом про застосування сили щодо учасників акції протесту Василь Віконський перевищив свої повноваження.

Під час апаратної наради обласної державної адміністрації близько 50 активістів "УВУ АТО", Нацкорпуса та інших організацій увірвалися до сесійної зали з вимогою відсторонити від своїх обов'язків керівника Національної поліції Львівській області Василя Виконского.

За словами Василя Віконського, поліція мала повне право на застосування сили, про що і розпорядився особисто керівник поліції Львівщини. На заяву Мальського про те, що Віконський має оголосити про звільнення, останній відповів категоричною відмовою та заявив, що піде у відставку тільки після розпорядження безпосереднього керівника - голови Нацполіції Сергія Князєва.

Нагадаємо, що ще на початку вересня у Соснівці на Львівщині місцеві мешканці, шахтарі та атовці заблокували вагони з російським вугіллям, яке знаходилось на станції. 


Руководитель львовской полиции Виконский отказал губернатору Львовщины в требовании написать заявление об увольнении. Об этом сообщает Знай.ua

В связи с резонансным силовым разгоном протестующих Национальной полицией на станции Сосновка Львовской области, где шахтеры, местные жители и атовцы блокировали вагоны с российским углем, сегодня, 24 сентября на совещании Львовской областной государственной администрации глава области Маркиян Мальский попросил главу Нацполиции Львовщины Василия Виконский написать заявление об увольнении. Он мотивировал это тем, что после просмотра видео с места событий сделал вывод, что своим приказом о применении силы в отношении участников акции протеста Василий Виконский превысил свои полномочия.

Во время аппаратного совещания областной государственной администрации около 50 активистов "УСУ АТО", Нацкорпуса и других организаций ворвались в сессионный зал с требованием отстранить от своих обязанностей руководителя Национальной полиции Львовской области Василия Виконского.

По словам Василия Виконский, полиция имела полное право на применение силы, о чем и распорядился лично руководитель полиции Львовщины. На заявление Мальского о том, что Виконский должен объявить об увольнении, последний ответил категорическим отказом и заявил, что уйдет в отставку только после распоряжения непосредственного руководителя - председателя Нацполиции Сергея Князева.

Напомним, что еще в начале сентября в Сосновке на Львовщине местные жители, шахтеры и атовцы заблокировали вагоны с российским углем, который находился на станции.