​ЄС та GIZ Ukraine запрошують територіальні громади до участі в конкурсі грантів щодо системної підтримки малих і середніх підприємств (МСП) під час пандемії COVID-19. Подати заявку для участі у конкурсі потрібно до 30 грудня.

На цю мету ЄС виділяє мільйон гривень.  Їх розподілять між 10 відібраними територіальними громадами у формі грантової підтримки.

Конкурс є частиною проєкту «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», який реалізує GIZ за дорученням ЄС та уряду Німеччини. Його мета - створити кращі умови для розвитку українських малих та середніх підприємств, підтримати інновації та стимулювати експорт, що є шляхом до сталого та рівномірного економічного зростання.

Проєкт в рамках підходу Team Europe також сприятиме відновленню України від наслідків COVID-19.

Цільова аудиторія - органи місцевого самоврядування міст або громад із діапазоном населення 100 - 270 тисяч мешканців, з позитивною економічною динамікою, потенціалом розвитку малого й середнього бізнесу. Місцеві громади з населенням менш як 100 тисяч мешканців можуть створити неформальні «консорціуми» із сусідніми громадами для подання спільної заявки.

Основні тематичні напрямки проєктів: загалом потенційно актуальним є будь-який проєкт, спрямований на зміцнення місцевого сектору МСП. Потенційні проєктні пропозиції можуть бути спрямовані, наприклад, на диджиталізацію послуг для МСП, консультації щодо ведення бізнесу в умовах карантинних обмежень, цільову (для конкретного сектору чи громади) інформаційну підтримку місцевих МСП щодо наявних механізмів допомоги, конкретних законів і положень, пов'язаних із COVID-19 тощо.

Кінцевий термін подання заявки: до 12:00 год 30 грудня 2020 року.

Більш детальну інформацію про конкурс та аплікаційну форму участі можна завантажити за посиланням.

«Грантова підтримка – це ще один механізм допомоги бізнесу в час карантину. Важливо, що це підтримка малого та середнього підприємництва, адже саме ця ланка економіки найбільш втрачає в час пандемії. Підприємці Львівщини з березня  активно користуються  програмами державної підтримки. Зокрема, Львівщина - лідер з виплати допомоги підприємцям через центри зайнятості. Також це інші програми, які фінансово підтримують бізнес. Враховуючи обмежені терміни подання заявки, закликаємо громади не зволікати та спробувати свої сили в конкурсі грантів»,- зазначив заступник директора департаменту економічної політики Львівської ОДА Орест Гринів.