смертность, новорожденныеЦього року у Львові — найнижчий показник смертності малюків за останні роки. І цей показник є найнижчим по Україні загалом. Про це розповів начальник управління охорони здоров’я міста Володимир Зуб. 

Смертність немовлят — один з показників у світовій медицині, за яким оцінюють якість надання медичної допомоги.

"Завдяки роботі медичних працівників, а також завдяки покращенню матеріально-технічної бази і придбанню нового обладнання, показники малюкової смертності сьогодні в нас наближаються до європейського рівня. Тобто якщо раніше показник малюкової смертності у нас коливався від 5,8 до 6,3 на тисячу народжених, і це вже був добрий показник для України, то сьогодні, за підсумками 9 місяців 2019 року, цей показник становить 4,1", — сказав Володимир Зуб, начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради.

Загалом, з його слів, в цьому році на охорону материнства і дитинства — а це для міської дитячої клінічної лікарні, міського клінічного пологового будинку № 1 та пологового відділення 3-ї міської клінічної лікарні, з різних джерел фінансування (і бюджетні кошти, і позабюджетні) інвестовано майже 15 млн. грн. (з них 9,2 млн. грн. — на придбання обладнання, та 5,6 млн. грн. — на ремонтні роботи).


В этом году во Львове - самый низкий показатель смертности детей за последние годы. И этот показатель является самым низким по Украине в целом. Об этом рассказал начальник управления здравоохранения города Владимир Зуб. https://city-adm.lviv.ua/news/science-and-health/medicine/271289-u-lvovi-nainyzhchyi-pokaznyk-smertnosti-nemovliat-v-ukraini

Смертность младенцев - один из показателей в мировой медицине, по которому оценивают качество оказания медицинской помощи.

"Благодаря работе медицинских работников, а также благодаря улучшению материально-технической базы и приобретению нового оборудования, показатели младенческой смертности сегодня у нас приближаются к европейскому уровню. То есть если раньше показатель младенческой смертности у нас колебался от 5,8 до 6,3 на тысячу родившихся и это был хороший показатель для Украины, то сегодня, по итогам 9 месяцев 2019 года, этот показатель составляет 4,1", - сказал Владимир Зуб, начальник управления здравоохранения Львовского городского совета.

В целом, по его словам, в этом году на охрану материнства и детства - а это для городской детской клинической больницы, городского клинического родильного дома № 1 и родильного отделения 3-й городской клинической больницы, из разных источников финансирования (и бюджетные средства, и внебюджетные ) инвестировано почти 15 млн. грн. (из них 9,2 млн грн. - на приобретение оборудования и 5,6 млн грн. - на ремонтные работы).