Кабінет Міністрів України на засіданні 23 вересня схвалив проект Указу Президента України «Про створення національного природного парку «Королівські Бескиди».

Національний природний парк площею 8 тис. 997 га розташований на території Старосамбірського району Львівської області. Його природні комплекси та об’єкти мають особливу природоохоронну, оздоровчу, історико-культурну, наукову та освітню цінність, що буде сприяти розвитку туризму на Львівщині.

Передбачається, що землі комунальної власності, які перебували у КП «Старосамбірське дочірнє лісогосподарське підприємство «Галсільліс», а саме: 8 тис. 691 га вилучаються і надаються у користування Національного парку, ще - 306 га не вилучаються у землекористувача, але також входитимуть до його території.

“Створення парку забезпечить підтримання екологічного балансу у верхів’ї басейну Дністра, зниження негативного антропогенного впливу на довкілля, поліпшення його стану збереження цінних природних комплексів, червонокнижних видів тварин, рослин, розвиток туризму на Львівщині”, - наголосив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

Національний природний парк «Королівські Бескиди» підпорядковуватиметься Міністерству захисту довкілля та природних ресурсів України.