дельфинарий, Трускавец, музыка, штрафТрускавецький дельфінарій оштрафували на 246 тис. грн за нелегальну музику. Під час шоу використовувались пісні Daft Punk і Фаррелла Вільямса "Get lucky". Про це повідомляє zaxid.net

В опублікованому 17 вересня рішенні Господарського суду Львівської області вказано, що музику використовували для фонового озвучення дельфінарію, однак не мали на це дозволу і не виплатили авторської винагороди.

Випадок стався ще у квітні 2018 року. Публічне відтворення музики на відео зняв працівник Організації колективного управління авторськими та суміжними правами, яка часто подає позови в інтересах правовласників.

На відео зафіксовано, що мелодія лунала із встановленого у закладі обладнання, а не була увімкнена кимось із відвідувачів. Оскільки ж це відбувалося у присутності багатьох відвідувачів, то суд потрактував це як публічне використання музики.

У судовому рішенні вказано, що адміністрація дельфінарію не надала доказів того, що мала право використовувати мелодію Daft Punk, відтак суд прийняв аргументи позивачів і зобов’язав ТзОВ "Аквадельф", яке є власником дельфінарію, виплатити компенсацію.

Адміністрація дельфінарію ще має можливість подати апеляцію.


Трускавецкий дельфинарий оштрафовали на 246 тыс. грн за нелегальную музыку. Во время шоу использовались песни Daft Punk и Фаррелла Уильямса "Get lucky". Об этом сообщает zaxid.net. 

В опубликовано 17 сентября решение Хозяйственного суда Львовской области указано, что музыку использовали для фонового озвучивания дельфинария, однако не имели на это разрешения и не выплатили авторского вознаграждения.

Случай произошел еще в апреле 2018 года. Публичное воспроизведение музыки на видео снял работник Организации коллективного управления авторскими и смежными правами, которая часто подает иски в интересах правообладателей.

На видео зафиксировано, что мелодия звучала из установленного в заведении оборудования, а не была включена кем-то из посетителей. Поскольку это происходило в присутствии многих посетителей, то суд счел это как публичное использование музыки.

В судебном решении указано, что администрация дельфинария не предоставила доказательств того, что имела право использовать мелодию Daft Punk, поэтому суд принял аргументы истцов и обязал ООО "Аквадельф", которое является владельцем дельфинария, выплатить компенсацию.

Администрация дельфинария еще имеет возможность подать апелляцию.