раки, вылов, запретНа Львівщині встановили літньо-осінню заборону на вилов раків. Про це повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації.

З метою збереження та охорони популяції раків, з 1 серпня по 15 вересня на Львівщині встановили літньо-осінню заборону на вилов раків. Про це йдеться в  наказі Управління Державного агентства рибного господарства у Львівській області від 19.07.2019 № 43.

Як інформують у департаменті агропромислового розвитку Львівської ОДА, у серпні-вересні відбувається період другої линьки раків. Вона триває від кількох годин до доби. Однак формування і зміцнення нового панцира займає 1-1,5 місяці. Упродовж цього періоду раки скидають свій старий панцирний покрив. Відтак, допоки новий покрив не затвердіє, вони можуть стати легкою здобиччю для хижака та браконьєрів, адже стають малорухливими.

За вилов раків під час заборони для порушника передбачена адміністративна відповідальність за ч. 3 ст. 85 КУпАП (штраф – 170 грн), та за ч. 4 ст. 85 КУпАП (штраф – від 340 до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих водних біресурсів).

Окрім штрафу за незаконний вилов, правопорушнику нараховують таксу за відшкодування шкоди в розміру 25,5 грн за кожного виловленого рака.


На Львовщине установили летне-осенний запрет на вылов раков. Об этом сообщает пресс-служба Львовской облгосадминистрации.

С целью сохранения и охраны популяции раков, с 1 августа по 15 сентября на Львовщине установили летне-осеннюю запрет на вылов раков. Об этом говорится в приказе Управления Государственного агентства рыбного хозяйства во Львовской области от 19.07.2019 № 43.

Как информируют в департаменте агропромышленного развития Львовской ОГА, в августе-сентябре происходит период второй линьки раков. Она длится от нескольких часов до суток. Однако формирование и укрепление нового панциря занимает 1-1,5 месяца. В течение этого периода раки сбрасывают свой старый панцирный покров. Поэтому пока новый покров не затвердеет, они могут стать легкой добычей для хищника и браконьеров, поскольку становятся малоподвижными.

За вылов раков во время запрета для нарушителя предусмотрена административная ответственность по ч. 3 ст. 85 КУоАП (штраф - 170 грн), и по ч. 4 ст. 85 КУоАП (штраф - от 340 до 680 грн с конфискацией орудий и средств совершения правонарушения и незаконно добытых водных биресурсив).

Кроме штрафа за незаконный вылов, правонарушителю насчитывают таксу за возмещение вреда в размера 25,5 грн за каждого выловленного рака.