мусор, Самбор, полигонДепутати Самбірської міськради 22 березня погодились прийняти 600 тонн львівського сміття на місцевий полігон, а за це хочуть, щоб Львівська міськрада дозволила приміським маршруткам їздити до залізничного вокзалу. Про це повідомляє ZAXID.NET.

“Вчора, на раді керівників усіх фракцій Самбірської міськради ми прийняли таке рішення. Депутатський корпус хоче, щоб міськрада Львова розглянула питання повернення приміських маршруток з Самбора на залізничний вокзал або принаймні до привокзального ринку. Сьогодні будемо спілкуватися із представниками ЛОДА та шукатимемо компроміс”, - розповів міський голова Самбора Юрій Гамар.

У проекті договору, який скерувала у місцеву раду ЛОДА, йдеться про разову допомогу Львову, тобто прийняття на місцевий полігон 600 тонн сміття (це денна норма, яку продукує Львів). Однак Самбір, за словами Юрія Гамара, готовий розглядати можливість довготривалої співпраці зі Львовом у цьому питанні.

“ Є таке бачення, що можна було б зробити у Самборі сортувальну лінію, яка б дала можливість відправляти відсортоване сміття на переробні заводи, щоб зменшити навантаження на наш полігон. Варіанти є різні, треба знайти якесь компромісне рішення, щоб можна було далі працювати”, - каже міський голова Самбора.

Нагадаємо, що у червні 2016 року Львівська міськрада перенесла кінцеві зупинки приміських маршрутів Городоцького, Мостиського, Самбірського, Старосамбірського, Турківського напрямків на тимчасову АС “Західна”, що на вул. Городоцькій, 359.


Депутаты Самборского горсовета 22 марта согласились принять 600 тонн львовского мусора на местный полигон, а за это хотят, чтобы Львовский горсовет разрешил пригородным маршруткам ездить к железнодорожному вокзалу. Об этом сообщает ZAXID.NET.

"Депутатский корпус хочет, чтобы горсовет Львова рассмотрел вопрос возвращения пригородных маршруток из Самбора на железнодорожный вокзал или, по крайней мере, до привокзального рынка. Сегодня будем общаться с представителями ЛОГА и искать компромисс", - рассказал мэр Самбора Юрий Гамар.

В проекте договора, который направила в местный совет Львовская облгосадминистрация, речь идет о разовой помощи Львову, то есть принятии на местный полигон 600 тонн мусора (это дневная норма, которую производит Львов). Однако Самбор, по словам Юрия Гамар, готов рассматривать возможность долговременного сотрудничества со Львовом.

"Есть такое видение, что можно было бы сделать в Самборе сортировочную линию, которая дала бы возможность отправлять отсортированный мусор на перерабатывающие заводы, чтобы уменьшить нагрузку на наш полигон. Варианты есть разные, надо найти какое-то компромиссное решение, чтобы можно было дальше работать", - говорит мэр Самбора.

Напомним, в июня 2016 года Львовский горсовет перенес конечные остановки пригородных маршрутов Городокского, Мостиского, Самборского, Старосамборского, Турковского направлений на временную АС "Западная", что на ул. Городоцкая, 359.